Az ügyész is a fagyállós gazda javára fellebbezett

2015. november 14. 16:00

Az ügyészség szerint még eshetőlegesen sem irányult a borába fagyállót keverő borosgazda szándéka emberölésre, tehát téves a bíróság minősítése, amelyre a hét éves börtönbüntetést alapozta. Az ügyész ezért enyhítésért fellebbezett.

2015. november 14. 16:00

Szerdán elsőfokon hét év börtönre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt azt a borosgazdát, aki fagyállót kevert a borába, hogy megleckéztesse a tolvajokat, az egyik tolvaj azonban meghalt. Az ítélet nem jogerős, a védő még szerdán bejelentette a fellebbezést.

Pénteken az ügyész is fellebbezett, és ő is a vádlott javára. A vádhatóság szerint ugyanis tévesen minősítette a bűncselekményt a bíróság, a gazda szándéka ugyanis még eshetőlegesen sem irányult emberölésre. Az ügyész ezért enyhítésért fellebbez. Az ügyészség eleve életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta a gazdát, amit aztán halált okozó testi sértésre módosított, mivel pár nap múlva belehalt a sértett a mérgezésbe.

A védő szintén a minősítés megváltoztatása iránt fellebbezett.

Halált okozó testi sértésért 2-től 8 évig, több emberen elkövetett emberölési kísérletért 10-től 20 évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A borosgazda az enyhítő körülmények figyelembe vétele miatt kapott első fokon 7 év börtönt.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Learten
2016. január 08. 08:14
"Az áram eleve ráz. ..." A méreg meg eleve képes ölni... Nagyon meg akarod magyarázni ezt az ítéletet. De továbbra is valami furcsa világban élsz de nem a realitás közelében!
Csigorin
2016. január 08. 08:14
Ha az aramtolvajt megbassza a 380, bunos az Aramszolgaltato? Megjegyzem ugyanez a "biro" csak ot evet adott az oteves gyereket szijjal es fakanallal agyonvero dunaharaszti szornyetegnek, illetve ket evet a hirhedt gyerekkinzoknak
Learten
2016. január 08. 08:12
Visszatérve a cikkhez, aki már szagolt fagyállót azaz valaha töltött autóba vagy csak közelből találkozott vele nem igaz hogy nem tűnik fel. Milyen szintű alkoholistának kell lenni ahhoz hogy betörtjön valahova, meglát egy boros üveget és gondolkozás nélkül megissza...
Learten
2016. január 08. 08:06
Nálad gondolom a sótartóra is rá van írva hogy a túlzott fogyasztása mit okozhat. :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!