Fiktív magyar sorozatok #1: JóBALátok

2015. szeptember 11. 12:26

Az új Magyarországon azonban új szabályok vannak: az egyik szerint például minden lakásban laknia kell egy jobbikosnak. Bitó László nappalijába tehát hőseink mellé beköltözik András, az átlagos kvótajobbikos.

2015. szeptember 11. 12:26
Pintér Bence

Műfaj: baráti társaságos szitkom

Plot: Orbán Viktor megbukott, a helyébe lépő Jobbik-kormány pedig szigorú intézkedéseket vezetett be. Az egész világsajtó követte például a magukat Bitó László lakásában elbarikádozó értelmiségiek kálváriáját: a sajtófigyelem miatt a rendőrség nem intézkedett a filozófusbűnözők ellen, ők pedig több petíciót írtak alá, mint az elmúlt 25 évben valaha. A sajtófigyelem azonban a francia elnök, Ali ibn al-Russzeh meggyilkolása miatt lelankadt, így a rendőrség betöri az ajtót és őrizetbe veszi a baloldali nagyágyúkat.

Vona Gábor vezér-miniszterelnök végül egy Nyugatnak tett gesztusként megkegyelmez az öt ellenállónak. Az új Magyarországon azonban új szabályok vannak: az egyik szerint például minden lakásban laknia kell egy jobbikosnak. Bitó László nappalijába tehát hőseink mellé beköltözik András, az átlagos kvótajobbikos.

Ki bírja tovább a Körúton belül? A kétkezi munkából élő András, vagy a Hivatásos Aláírók?

Karakterek: Farkasházy Tivadar, a Viccpápa; Vágó István, az Ország Okostojása; Bitó László, a Szexmasina; Heller Ágnes, a Lakás Bolondos Bölcse; Marsovszky Magdolna, az Élő Antiszemitizmográf és András, a kvótajobbikos.

Emlékezetes epizód: Egy hétig marakodik a csipet-csapat, hogy ki menjen le a boltba - egyikük a szomszédban lakó kis Gordonkát, másikuk az alattuk lakó Attilát küldené le, abban persze mind egyetértenek, hogy egység kell. Pénzük persze nincs, mert nyugdíjat nem kapnak. Végül András vásárol be nekik a saját pénzén, miközben Marsovszky Magdolna bebizonyítja a kenyérpirítóról, hogy antiszemita.

Szlogen: »Megszoksz vagy megszöksz, de akkor agyonlőnek«

Trivia: Az első évad közben sajnos végelgyengülésben az egész szereplőgárda meghalt, így az utolsó évad egy csúnya cliffhangerrel ért véget.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lucabrasi
2015. szeptember 11. 15:16
JóBALátok MUHAHA!!! telitalálat!
atila68
2015. szeptember 11. 15:07
Sírtam!
Fakutya Vigyora
2015. szeptember 11. 14:43
Kit értenek ezek értelmiség alatt? Akinek szemüvege van?
tango47
2015. szeptember 11. 13:45
Ahogy látom a posztoló fiatal ember, ennek ellenére pontosan leírta a rákosi-éra lakáspolitikáját: a kispolgári család 2-3 szobás lakásába beköltöztettek 2-3 négy-öttagú proli családot (az ávosok a teljes lakásokat, villákat elfoglalták, amit a Gyurcsány villa és a Sebes család ingatlanának sorsa is mutatja), aztán hajrá! Ki meddig bírja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!