Csak Strache pártja tud erősödni Ausztriában

2015. szeptember 18. 10:43

Heinz-Christian Strache Szabadságpártja elhúzott a gyengülő szociáldemokraták és néppártiak mellett, az OE24-en publikált legfrissebb Gallup-felmérés szerint az FPÖ 32, az SPÖ 25, az ÖVP 21 százalékon áll. Erősödni csak Strachééknak sikerült.

2015. szeptember 18. 10:43

Jörg Haider alatt nem volt ilyen erős az FPÖ, írja a Gallup legfrissebb közvélemény-kutatásáról az OE24 osztrák hírportál. A szabadságpártiak 32 százalékkal vezetik a felméréseket, mögöttük a szociáldemokrata SPÖ jön 25 százalékkal, a néppárt 21-gyel, a zöldek 12-vel és a liberális Neos 6-tal. A néppárt és a zöldek támogatottsága csökkent, a szocdemeké és a Neosé stagnál, erősödni csak HC Strache pártjának sikerült.

Strache számára jó hír az is, hogy soha ennyien nem választották volna még meg kancellárnak, mint most: a megkérdezettek 30 százaléka örülne, ha a bécsi fogtechnikus vezetné Ausztriát, ugyanannyian, mint amennyien a jelenlegi kancellárra, a szociáldemokrata Werner Faymannra szavaznának. A néppárti alkancellárt, Reinhold Mitterlehnert a szavazók 27 százaléka látná szívesen az ország élén.

A Gallup a menekültkrízisről is megkérdezte az osztrákokat. A megkérdezettek 57 százaléka úgy látja, Ausztria nem bír a menekültáradattal. 75 százalékuk támogatja a határellenőrzéseket, határkerítést azonban csak 28 százalékuk építene. Az FPÖ-re mondják azt a legtöbben, hogy a migránsválság megoldásában a leginkább kompetens párt.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steppenwolf
2015. szeptember 18. 13:10
Hajrá-hajrá!
Anonymtalan
2015. szeptember 18. 12:57
Nos, jó reggelt iszlamofil ultra-liberók!
Kanóc
2015. szeptember 18. 12:40
Fárasztó már ez a kerítésellenesség. Még az Édenkert kapuját is őrzik, holott oda - elvileg -mindenkinek szabad bejárása lenne. Még egy gyerek is ösztönösen körülkeríti a kis homokvárát, amit a folyóparton épít, hogy ne sodorják el a hullámok. Ezt a teljese alapvető ösztönt évtizedek alatt igyekeztek lenyomni ezek a kiöregedett hippik, akik most Ájrópát vezetik. De nem fog sikerülni.
Laci bá
2015. szeptember 18. 12:21
Jön még a kutyára dér :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!