Fidesz: Soha nem jutott még annyi pénz gyerekekre, mint jövőre fog

2015. május 21. 14:34

A Fidesz szerint Gyurcsány és a szocialisták a gyermekvállalást szegénységi kockázattá, a szülőket munkanélkülivé tették. Ezzel szemben a Fidesz-kormány alatt a gyermek az első, az adórendszer is a gyermeket nevelő családok megbecsülésére épül, bevezetése óta 3600 milliárd forintot hagy a családoknál.

2015. május 21. 14:34

A Fidesz közlése szerint a gyermekekre és a gyermekvédelemre még soha nem jutott annyi pénz, mint jövőre fog, a gyermekektől és szüleiktől egyedül a Gyurcsány-kormány vett el pénzt. A Fidesz csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Borka-Szász Tamás, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a jövő évi büdzsében a gyermekvédelmi ágazatra szánt 22 milliárd forint minimum megduplázását javasolta és érdemi béremelést szorgalmazott a gyermekvédelmi ágazat dolgozóinak.

A Fidesz szerint Gyurcsány és a szocialisták a gyermekvállalást szegénységi kockázattá, a szülőket munkanélkülivé tették, a munkanélküliséget és a dolgozó szülők adóját megduplázták, bezárták a bölcsődéket, utcára tették a pedagógusokat, a gyermekvédelmi dolgozókat vagy csökkentették bérüket. A Gyurcsány-korszakban utolsó volt a gyermek, a gyermekes családok százezrei éltek kilátástalanul – írta közleményében a kormánypárt.

Közölték: ma a gyermek az első, az adórendszer is a gyermeket nevelő családok megbecsülésére épül, bevezetése óta 3600 milliárd forintot hagy a családoknál. Az adócsökkentések jövőre is folytatódnak, a kétgyermekesek családi adókedvezménye pedig tovább nő, 145 milliárd forinttal több marad náluk – tették hozzá.

A kormány a gyermeket nevelők foglalkoztatását adókedvezményekkel és gyed-extrával ösztönzi; a közfoglalkoztatásban jövőre még több tartósan álláskereső szülőnek biztosít segély helyett munkát; minden eddiginél több családtól vállalja át a gyermekek egész éves étkeztetésének és tankönyvellátásnak a terhét – sorolták az intézkedéseket. A Fidesz közölte: a szociális és gyermekvédelmi dolgozók munkáját is nagyra becsülik, életpályamodell-programot dolgoznak ki, valamint tavaly, idén és jövőre is bérpótlékot biztosítnak számukra.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Quet
2015. május 21. 17:41
Csak a tanulás lehetőségét vesszük el tőlük és droidokat képezünk belőlük. De azért szüljetek!
neumagone
2015. május 21. 16:58
Jövőre a keményen tanuló kismeber gyereke lesz a nyertes...))))))))
csuka
2015. május 21. 16:46
Tarsoly Csaba a lopott 100 milliárdokat a gyerekekre költi?
Tintamin
2015. május 21. 16:22
Basszatok meg magatokat, a hazug anyatok picsajat, szetasszatok az oktatast, az nem szamit?? Csak a stadionra szat 160MILLIARD???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!