Vizsgálná a DK Kósa vagyonosodását

2014. november 24. 18:34

A Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselői vagyonosodási vizsgálatot indítanak Kósa Lajos ellen. Kósát a 2011-es végtörlesztése miatt vizsgáltatnák.

2014. november 24. 18:34

Azonnali vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke ellen a Demokratikus Koalíció debreceni önkormányzati képviselői. Varga Zoltán és Korcsog György ezt hétfőn jelentette be a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) helyi ügyfélszolgálata előtt tartott sajtótájékoztatón.

Varga Zoltán elmondta: megelégelték, hogy nem kapnak választ arra, miként tudott Kósa Lajos több mint 40 millió forintot „végtörleszteni” 2011-re, ha 2010-ben még csaknem kilencven millió forintos tartozása volt, bevallott megtakarítással pedig nem rendelkezett.

A DK debreceni képviselői kifogásolták azt is, hogy „miközben magyar gyerekek százezrei éheznek, aközben Kósa Lajos (...) öntelt milliárdosként kérkedik el nem számolt vagyonával, és milliós kiruccanásokat tesz a világ másik végére, koncertet nézni”.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2014. november 25. 09:56
Az kiderült már, hogy Orbán mennyi szajrét vitt vonaton Svájcba tökegyedül titokban?
csuka
2014. november 25. 07:10
Vona: az MSZP és a Fidesz a háttérben osztozik a pénzeken - a korrupció minden kormányt megfertőzött A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az elmúlt ciklusok állami beruházásai körüli pénzügyek tisztázására. Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke hétfői sajtótájékoztatóján ezen projektek közé sorolta az M6-os autópályát, a 4-es metrót, a Margit-híd felújítását és vasúti beruházásokat. Úgy vélte: a "korrupció a közélet pestisévé vált" és minden kormányt megfertőzött, a károkat pedig csak becsülni lehet. A gazdasági és erkölcsi károk mellett a jobbikos politikus gyakorlati következményként beszélt a meghiúsult beruházásokról, a beruházók távol maradásáról. Kitért arra: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal körüli botrány arra is rávilágít, hogy a korrupció az országot sebezhetővé teszi nemzetbiztonsági értelemben is. Vona Gábor feltételezése szerint az Egyesült Államok "nem teljesen törvényes úton szerzett korrupciós információkkal zsarolhatja a kormányt". Utalt Novák Előd alelnök múlt heti szavaira, miszerint egy "bűnbánó táskahordó" nyilatkozata alapján jelentősen túlárazott beruházások segítik az MSZP és a Fidesz működését, s a két párt a háttérben megosztozik a pénzeken. Hozzátette: ha a pártok akadályozzák a vizsgálóbizottság létrehozását, akkor az beismerő vallomásnak tekinthető. A pártelnököt kérdezték az újpesti időközi parlamenti választásról is. Kifejtette: Budapesten a szokásos támogatottságot hozta a Jobbik, még van feladat, az MSZP pedig megőrizte a birtokolt mandátumát. Az ózdi és az újpesti választás közös jellemzőjeként értékelte, hogy a Fidesz verhető. A Gyurcsány Ferenc DK-elnök által említett előrehozott választásra reagálva pedig azt közölte: jót tenne az országnak, ha 2018 előtt lenne választás, de nem külföldi segédlettel, "pláne nem Gyurcsány Ferenccel kéz a kézben" képzelik azt. A DK elnökéről a magyar politika tehertételeként beszélt, jelezve: a politikusnak rég nem kellene közszereplőnek lennie. MTI
motoros
2014. november 25. 06:55
Nem minden lépviselő vagyonosodási vizsgálatát szorgalmazzák! Úgy gondolják, Kósát kiteszik az ablakba, aztán, ha sokat ordítanak körülötte, akkor senki sem veszi észre, hogy ők mennyit loptak.
Mich
2014. november 24. 22:33
Én még mindig Gyurcsány vagyonosodására lennék kíváncsi! Hogyan is lett milliárdos a Szemkilövető...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!