Visszavonják a magániskolák támogatásának csökkentését

2014. november 08. 16:30

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének közleménye szerint Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról tájékoztatta az egyesületet: a kormány visszavonja a magániskolák támogatásának csökkentését célzó költségvetési tervezetet.

2014. november 08. 16:30

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete azt közölte: visszavonja a kormány az alapítványi iskolák támogatásának csökkentését.

„Örömmel tájékoztatjuk a közvéleményt arról, hogy 2014.11.07-én Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztere tájékoztatta  Horn Györgyöt, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének (AME) elnökét, hogy a költségvetési törvénytervezetben megjelent, alapítványi iskolákra vonatkozó 25 %-os támogatáscsökkentést a kormány vissza fogja vonni. Egyben megállapodtak abban, hogy jövő héten az EMMI Köznevelési államtitkársága tárgyalásokat kezdeményez az AME-val az alapítványi iskolák és az állam viszonyának jövőbeni stratégiájáról, lehetőségeiről, arról, hogy mi most, és mi legyen az alapítványi iskolák szerepe a magyar köznevelési rendszerben” – írja közleményében az egyesület.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. november 10. 08:03
"Visszavonják a magániskolák támogatásának csökkentését" Hiba. Nagy hiba! Akkora támogatást kellene kapjanak a magán- és alapítványi iskolák, amivel felkompenzálják az állami iskolák színvonalára. De nem az egyébként is sokkal jobb finanszírozásra kellene rátenni az állami pénzeket. Ezeknek egy része egyébként külföldi pénzekkel tömött, idegen célokat és idegen kultúrát közvetítő intézmény. Míg egy állami iskolában 25-30 tanuló zsúfolódik egy csoportban, a magán- és alapítványi iskolák megengedhetik maguknak, hogy kiváltságos feltételeket nyújtsanak a tanulóknak. Ezen túl lenyúlják az állami pénzeket és a szülők befizetéseit is. Az átlagos, éppen a legjobban rászoruló család meg sem tudja fizetni!!! És akkor még állami többlettámogatást kapnak. Ha egy gyermek nevelésére az állami iskolában 100 egységet számolunk, azekben az intézményekben, üzleti vállalkozásokban 180-300 egység jut ugyanarra. Ezeket a kiváltságos helyzetet biztosító támogatásokat éppen a legrászorultabbak támogatására kellene fordítani!!!
afterall33
2014. november 09. 15:52
Úgy látszik vannak "kis" egyházak, és egyéb érdekes alapítvány tévők, akik eredményesen tudnak a "lelkére beszélni" a csútinak és társainak.
saceur
2014. november 09. 10:49
Micsoda borzasztó szakértelem van ennél a kormánynál, elképesztő.
korona
2014. november 09. 08:05
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------- ZSIDÓ KÉZEN A VATIKÁN Cionista ügynökökkel van tele az egész Vatikán. Még csak önzőnek, magukat pénzért árulóknak sem nevezhetnők őket, hisz ezek maguk a meggyőződéses Júdások! A Ferencnek nem nevezhető pápával s vagy 40 évre visszamenő elődeivel egyetemben! Körben a mózes-hívő, erdő- féle bíborosokkal szegélyezve! Hát miért is érdekelné őket holmi 30 sékeles jutalom? Ha cion mivoltukból fakadón meggyőződésük s jövőbeni gazdagabb forrásuk lehet a katolikus egyház Szétverése! Ha stratégiai céljuk a mérhetetlen katolikus-vatikáni vagyon feletti rendelkezés átjátszása burkoltan vagy nyíltan izraeli kézbe helyezése, végső soron a teljes vagyon zsidó kézbe juttatása ! Világméretű tendencia a hitgyüli-féle izraelbarát, egyház ellenes sófár vallási alakulatok elleni fellépés tiltása, gyomorforgató a Pápai körlevelek által parancsolt, a jószándékú hiten bőven túlmutató, sokkal inkább meghunyászkodást, megalázkodást, már.már elmebetegséget tükröző katolikus apátia! S ennek nyomán az erdő-féle júdások bíborosi parancsba adott hallgatás kényszere miatt Országnyi méretű a liberálcion szekták, zsinagógák, "imaházak" gyűlöletbeszédekkel teli prédikációival szembeni válasznélküliség! A Nemzet, a Haza, a Magyarság védelmében elhangzó szószéki beszédek hiánya a katolikus templomokban! A papság, a papi társadalom pedig lassan meghasonlik, önmagával! Hiszen szigorú a hierarchia, még szigorúbb a hivatali kötelezettségek teljesítése! Ezzel szemben látszik egyre tisztábban a vonal, amivel nem értenek egyet, de ha ellenállnak.......? A cionbérenc legfőbb főpap még a baktüttösi plébániáig is utánuk nyúl! S ha megfosztják méltóságuktól, mihez kezdenek azután, akárhány évesen ők, a műveltség, a tudás nagyon magas fokán addig élők? Orbán-közmunkások lesznek? Ugye nem vicces?! Miközben a gyalázkodó némethsándorok, a Nemzetet mindig is szembeköpő, a kunbélákkal,sztálinokkal,rákosikkal,kádárokkal szimbiózisban élő bibsi-bolsik a mélyen megalázkodó, cselédként viselkedő kormányzati aszisztenciákkal, folyamatosan átkot szórnak a Magyarságra, 1991 óta! Vak aki ezt nem látja! ...Igaz? Pondró Csicskák! Orbán-meggyesi-gyurcsány-bajnai és hasonszőrű hazug, nyamvadék bűnöző tsaik!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!