Hazaszállították az ebolával fertőzött misszionáriust

2014. szeptember 22. 09:12

Egy katonai repülőgép fedélzetén Spanyolországba szállították hétfőre virradóra a második, ebola-vírussal megfertőződött, spanyol állampolgárságú katolikus misszionáriust – közölte a helyi sajtó.

2014. szeptember 22. 09:12

Spanyolországba vitték  a második, ebolával fertőzött spanyol misszionáriust. A teherszállító repülő a Madrid közelében lévő Torrejón katonai támaszponton szállt le. A gépen elkülönítőt alakítottak a beteg számára.

A misszionáriust a bázisról mentőautón vitték a III. Károlyról elnevezett kórházba. A 69 éves férfi a Sierre Leone-ban lévő Lunsar város egyik kórházának igazgatója. Manuel García Viejo szervezetében már kimutatták az ebolát. A misszionárius a San Juan de Dios betegápoló katolikus rend tagja. Ez a rend tartja fenn a Juan Ciudad karitatív szövetséget, amely ebola-betegeket kezel. A férfi 30 éve dolgozik Afrikában.
 
Idén augusztusban egy 75 éves spanyol pap, Miguel Pajares volt az első, akit ebola-fertőzéssel Európába szállítottak, egyben ő volt az első európai, aki belehalt a kórba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!