A gyilkosság az gyilkosság

2014. augusztus 24. 16:20

Váratlanul ért ez a sok szar, ami történt. És igen, egy igazán jószívű fiú volt. Interjú James Foley feltételezett gyilkosának zenésztársával.

2014. augusztus 24. 16:20
Tabanacle

Milyen ember volt személyesen? Kedves volt másokkal? Sosem említette, hogy mire készül?

Nem, soha nem beszélt másról, csak hogy rapper szeretett volna lenni. Váratlanul ért ez a sok szar, ami történt. És igen, egy igazán jószívű fiú volt.

Azt írtad egyik legutóbbi Twitter-üzenetedben: a gyilkosság az gyilkosság, bármiért történik is, és neked semmi közöd az egészhez, muszlim sem vagy, és az, hogy közösen készítettél vele számot, nem jelenti, hogy ugyanabban is hisztek. Mit gondolsz arról, amit tett?

Igen, azért írtam, mert nem teszi helyessé semmilyen elképzelés, akció. Abszolút ellenzem a háború minden formáját, ennyi. (...)

Mikor láttad őt utoljára? Közös klipetek, a Dreamer tavaly került ki a netre.

Igen, akkortájt találkoztunk utoljára, azt hiszem.

Nem is búcsúzott el? Egyik utolsó üzenetében, tavaly nyáron azt írta: »A Tabanacle tesómmal készített TheUnknown mix lesz az utolsó zenei művem. Mindent hátrahagytam Allah kedvéért.«

Nem, haver, soha nem mondott semmit. És azért írta szerintem, hogy feladja a zenét Allah kedvéért, mert a zene meg van tiltva. És nem, soha nem búcsúzott el, mivel tudta, hogy kérdéseket tennék fel neki és megpróbálnám lebeszélni róla.”

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a The Sunday Times hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a brit titkosszolgálatok szerint a 23 éves Abdel-Majed Abdel Bary a Foley-gyilkosság fő gyanúsítottja. Abdel Baryt lingvisztikai szakértők bevonásával azonosították.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2014. augusztus 25. 16:24
A mai lapokban többen is óvnak az elhamarkodottságtól. Valószínűnek tartják ugyanis, hogy megrendezett jelenet a videó, és nem ez a zenész a gyilkos. Persze az is az igazsághoz tartozik, hogy ő már tett közzé fotót magáról, amint egy levágott fejet tart a kezében.
antioxi
2014. augusztus 24. 18:01
Istenért, Isten nevében vagy bármi más ok miatt mindenkinek tilos gyilkolni! Tilos más ember életét erőszakkal elvenni!
Gombóc XVI. Artúr
2014. augusztus 24. 17:47
Miből gondolod, hogy ez nem biztos? Csak azért mert te nem tudod elképzelni, hogy ezt meg lehet csinálni, még nem lehetetlen.
kuwiq
2014. augusztus 24. 16:43
respekt, csak egyetérteni lehet a nyilatkozóval
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!