Kövér: Megmentettük az összeomlástól az államot

2014. április 29. 20:55

Az előző kormányzati ciklusban emelkedő pályára állítottuk a gazdaságot, és megmentettük az országot az összeomlástól – mondta el Kövér László, aki szerint az állam újra a polgárok és a nemzet szolgálatában van.

2014. április 29. 20:55

Magyarország 2010 óta új utat jár – mondta Kövér László kedden Kiskunfélegyházán, Návay Lajos egykori képviselőházi elnök emlékművének avatásán. „Megmentettük az összeomlástól az államot, és újra a polgárok, a nemzet szolgálatába állítottuk” – hangoztatta az Országgyűlés elnöke. Szavai szerint az elmúlt kormányzati ciklusban emelkedő pályára állították a gazdaságot, rendbe tették az ország pénzügyeit, munkahelyek százezreit védték és teremtették meg. Szólt arról, hogy megvédték Magyarország érdekeit és becsületét az európai porondon, újraalakították az állam szerkezetét és közjogi értelemben végrehajtották a nemzet határok feletti újraegyesítését. Kövér László emlékeztetett arra, hogy az április 6-ai országgyűlési választáson a magyar polgárok „ráütötték az egyetértés és a folytatásra szóló felhatalmazás pecsétjét” a közös munkára.

Az Országgyűlés elnöke fontos lépésnek nevezte, hogy kilenc évtizeddel a meggyilkolásuk után, 2011-ben az Országgyűlés épületében helyreállították Tisza István és Návay Lajos emléktábláját, amelyet korábban „a magyargyűlölő politika” képviselői távolíttattak el a helyéről.

Kövér László egykori, mártírhalált halt elődjét mélyen keresztény, elkötelezett magyar embernek és felelős hazafinak nevezte, aki a kiskunfélegyházi állomáson lett a „vérengző politikai terror” áldozata. Megfogalmazása szerint Návay Lajos ugyanannak a magyar gyűlöletnek lett az áldozata, amely a huszadik században változó formában, de többször is merényletet követett el a magyar állam és a magyar nemzet ellen.

Kövér László hozzátette: ez a magyar gyűlölet és annak képviselői bénították meg sorsfordító időkben, 1918-19-ben az országot, és 1947 után ez a magyar gyűlölet hajtotta uralma alá a magyarságot. „Ez a magyar gyűlölet döntötte adósrabszolgaságba az országot az úgynevezett rendszerváltozás után, ez a magyar gyűlölet fordította szembe a magyar államot a magyar nemzettel” – fűzte hozzá. Felhívta a figyelmet arra, hogy „emlékezzünk Návay Lajos mártírhalálára” és „éltessük a nemzeti gondolatot, amely addig él, amíg hiszünk benne és teszünk érte”.

Návay Lajost 1919. április 29-én, a Tanácsköztársaság idején gyilkolták meg a kiskunfélegyházi pályaudvaron Návay Ivánnal és Szentes főjegyzőjével, Kiss Bélával együtt.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. április 30. 13:02
Azt hittük hogy a választások után abba hagyják az idióta kormánypropagandájukat. Tévedtünk! Ugyanolyan vehemensen és pofátlanul süketelnek, min a választások előtt.
liberálzöld.
2014. április 30. 09:17
Hát, ha az államot nem is, de a Fideszt, meg a bandáját mindenképpen.
liberálzöld.
2014. április 30. 08:46
Amúgy meg minden szava szemneszedett hazugság. Izig-vérig komcsi a Laca.
liberálzöld.
2014. április 30. 08:45
Tudom, Laca, tudom. Ti már generációk óta az országot mentitek meg az összeomlástól. Vagy legalább is sápot húztok belőle. Lassan dinasztiává magasztosul az országmentő Kövérek köpönyegforgató nemzedékeinek egymásutánja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!