Ukrán válság: keleten erősít a NATO

2014. március 30. 09:33

Az ukrán válság miatt erősíteni kívánja katonai jelenlétét a NATO a keleti tagállamokban – írja az Index a német Focus után. A német Spiegel arról ír: Németország a térségnek külön is katonai segítséget tervez.

2014. március 30. 09:33

Anders Fogh Rasmussen távozó NATO-főtitkár a német Focus magazinnak arról beszélt: a NATO megerősítené a katonai jelenlétét a kelet-európai tagállamokban: „azt tervezzük egyebek között, hogy több harci repülőgépet állomásoztatunk a balti államokban”.

A NATO főtitkára elmondta: a szövetség továbbra is a válság diplomáciai megoldására törekszik, de a Nyugat nem ismeri el az Ukrajnához tartozó Krím félsziget Oroszország általi annektálását – írja az Index. A portál a Der Spiegelt is idézi, miszerint a Krím félszigeten kialakult helyzet nyomán Németország a keleti NATO-tagállamok, elsősorban a balti országok katonai megsegítését tervezi.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. március 31. 06:53
Ezert aztan sok ertelme volt hogy kimentek az oroszok, ha helyettuk meg bejott amerika.
Kárpáti Zoltán
2014. március 30. 11:34
A NATO ide ne jöjjön. Be se tegye ide a lábát. Nem kívánatos.
Kárpáti Zoltán
2014. március 30. 11:30
A NATO megint keresi a bajt. Nem fogják fel, hogy bárminemű erősítés és fokozott jelenlét az oroszok közelében, számukra fenyegetés jelent, és válaszul ők is erősíteni fognak. Ez pedig nem a megoldás felé mutat.
kamasuka
2014. március 30. 09:55
Klicsko miatta lépett vissza: https://www.youtube.com/watch?v=X9h4VA3bc-8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!