Sárospatakon tartja következő plenáris ülését a magyar református egyház tudományos testülete

2013. december 12. 16:30

Sárospatakon tartja következő nyári plenáris ülését a Magyarországi Református Egyház tudományos testülete, a Doktorok Kollégiuma (DC.

2013. december 12. 16:30

 A teológiai kar meghívására a Sárospataki Református Teológiai Akadémián tartják július 13-15. között a Doktorok Kollégiuma következő plenáris ülését. Ajánlott és kiemelt témák a szekciók részére a Kálvin évek zárásaként Kálvin teológiája, illetve a Bullinger születésének 510. évfordulója kapcsán a bullingeri teológia értékelése. A plenáris ülésen kívül az év folyamán lehetőség lesz kihelyezett szekcióülések szervezésére is. A Doktorok Kollégiuma ezekhez az ülésekhez támogatást ad, de ennek feltétele, hogy a szekcióülés nyitott legyen a területileg illetékes egyházmegye lelkészei felé, akik a részvételt továbbképzésként könyvelhetik el. Ezzel a testület tudománynépszerűsítő tevékenysége erősödne – mondta el a főtitkár a szekcióelnökök és -titkárok december 11-i tanácskozásán.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!