Megújult a szentszéki napilap honlapja: magyar együttműködés

2013. december 17. 23:27

Több hírrel és közösségi funkciókkal erősíti online jelenlétét a L'Osservatore Romano, a Szentszék félhivatalos újságja. A lap egyébként december elseje óta hivatalosan is együttműködik az Új Ember című magyar katolikus hetilappal.

2013. december 17. 23:27

A L'Osservatore Romano december 17-én, Ferenc pápa születésnapján indította el amegújult weboldalát, amelyen a jelenleginél több hírt és képet találhatnak az érdeklődők.

A lap a közösségi médiában való jelenlétét is erősíti azáltal, hogy cikkei ezentúl a Facebookon és a Twitteren is könnyedén megoszthatók lesznek, valamint folyamatosan frissülve megjelennek a Vatikán hírportálján is.

A tanáccsal közösen megalkotott új kiadás hét nyelven lesz elérhető ingyenesen, regisztráció nélkül, és okostelefonon, illetve tableten is követhetik az érdeklődök – közölte a lap egyik újságírója, Piero di Domenicantonio. „Mindenkinek lehetősége lesz időben és első kézből értesülni a pápa és a Szentszék körüli történésekről. Számunkra új kalandot jelent a digitális világban való megjelenés, de folytatjuk küldetésünket, hogy összekössük a hírközlést a közösséggel” – tette hozzá Domenicantonio.

Mint a szentszéki lap portálja írja: december elseje óta az Új Ember című katolikus hetilap minden számában négy oldalban foglalja össze a L'Osservatore Romano anyagait, melynek kapcsán Rátkai Balázs, a lap főszerkesztője mesélt az Új Ember történetéről a vatikáni újságnak.

Az olasz nyelvű L'Osservatore Romanot 1861-ben alapították napilapként, számos más világnyelven azonban hetilapként jelenik meg.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!