Ausztrália: 27 melegházasságot semmisített meg a Legfelsőbb Bíróság

2013. december 13. 19:15

Az ausztrál Legfelsőbb Bíróság alkotmányellenesnek nyilvánította azt a canberrai jogszabályt, amely engedélyezte az egyneműek közötti házasságot. A döntés jogilag semmisnek tekinti a múlt szombaton szentesített 27 homoszexuális frigyet.

2013. december 13. 19:15

Elsőként, szombaton Canberra területén életbe lépett az a  törvény a szövetségi államban, amely lehetővé tette a homoszexuális párok számára a házasságot. A törvényt a helyi parlament fogadta el októberben. A lépés azonnal kiváltotta az egykori papnövendék, Tony Abbott konzervatív kormányának tiltakozását. A miniszterelnök a Legfelsőbb Bírósághoz fordult azt hangsúlyozva, hogy egy ilyen törvényt csak szövetségi szinten lehet megszavazni. A Legfelsőbb Bíróság igazat adott neki, egyhangúan kinyilatkoztatva, hogy a Canberra által jóváhagyott döntés alkotmányellenes. 

A homoszexuális házasságról folyó vita Ausztráliában azonban nem ért véget. Az ABC televízió közelmúltbeli felmérése szerint a lakosság 52 százaléka támogatja a homoszexuális párok házasságkötését. Jelenleg az egyneműek házassága 15 országban legális a világon, valamint pár szövetségi állam egyes tagállamai is bevezették. Nagy-Britanniában 2014 márciusától tudnak majd egybekelni azonos nemű párok. Legutóbb Új-Zélandon hagyták jóvá az erre vonatkozó törvényt. 
 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. május 23. 20:28
Ezek az emberek értéktelenek az Ausztrál társadalom számára. Ezeket az embererket fel kell akasztani! Szebb Jövőt!
kamasuka
2014. május 05. 10:48
Van ez így.
Kal
2013. december 17. 20:31
Talán elkerülte a figyelmedet: "...a lakosság 52 százaléka támogatja a homoszexuális párok házasságkötését." Részletesebben ld.: http://kaleidoscope.blog.hu/2013/12/13/az_ausztral_dontes_magyar_nyelvu_sajtovisszhangja
kukagyerek
2013. december 15. 19:18
"Ausztrália: 27 melegházasságot semmisített meg a Legfelsőbb Bíróság" ........ És ahol már útban van a baba?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!