Ki szereti a varázslást, Jehova vagy Sátán?

2013. október 30. 16:18

A Jehova Tanúi videójában egy anya arra oktatja kisfiát, hogy a varázslós játékfigurákat nem szereti Jehova.

2013. október 30. 16:18

Az animációs filmben Marci boldogan tér haza az ovistársától kapott varázslós játékfigurával, édesanyja azonban figyelmezteti rá, hogy Jehova nem szereti a varázslást. „Ki szereti a varázslást: Jehova, vagy Sátán?” – kérdezi az anya, majd folytatja: „a varázslás rossz, ezért Jehova gyűlöli. Ugye te nem szeretnél olyasmivel játszani, amit Jehova gyűlöl?” Miután az anya meggyőzi Marcit, hogy a varázslós bábuval történő játék miatt Jehova szomorú lesz, a kisfiú kidobja a kölcsönkapott figurát.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. december 27. 20:01
Ez azért ostobaság, mert a varázslás nem működik, nem valós dolog. A Harry Potter könyveket is ezért értették félre a fundamentalista keresztények, mert azt hitték (hiszik), hogy azok a varázslásról szólnak, holott holott ott is a varázslás, a varázslóvilág csupán eszköz, hogy Rowling barátságról, önfeláldozásról, szeretetről, hatalomvágyról, a hatalomról való lemondásról, rasszizmusról, előítéletekről, helytállásról beszéljen olyan módon, hogy a körítés is izgalmas legyen, az egész ne legyen túlságosan didaktikus. Nyilván maga Rowling sem hisz a varázslásban, csak az ostoba fundamentalisták olvasták bele a könyvekbe a varázslást. A mágia és a fekete mágia nem működik. Én már évek óta szurkálom gombostűvel Orbán szalmabábu szobrát, de a rontás csak nem akar rámenni. Lehet, persze, hogy én csinálom rosszul :)
brabant89
2013. december 27. 20:00
Nem lehetne ezt ómagyar helyett valami érthető magyar nyelven ideírni?
brabant89
2013. december 27. 20:00
"Ha a vallás szempontjából nézem, akkor a varázslás és a teremtés, csodatétel között csak a szándék a különbség." Szerintem nem. Most függetlenül attól, hogy szerintem nincs sem varázslás, sem teremtés, sem csodatétel, a teremtés egyszeri aktus, amit a keresztények szerint Isten végzett el, ezzel vette kezdetét a világ. A csoda szintén Isten által véghezvitt cselekedet. Míg a varázslás a mágiához tartozik, rejtett összefüggések ismerete és felhasználása által varázsol valaki, vagy a démonok segítségével. A csoda Istentől jön, míg a varázslás az embertől vagy az Istennel szembenálló démonoktól/gonosz szellemektől.
brabant89
2013. december 27. 20:00
"Amúgy Harry Potter is varázsló, de attól még tök jó fej. És ki gyűlölte a legjobban ezt a varázslót? Voldemort!" Hát, te nem elég alaposan olvastad el a Harry Potter könyveket, ha így gondolod. Voldemort nem gyűlölet miatt akarta Harryt elpusztítani, hanem félelemből, mert tudomására jutott Trelawney próféciája, hogy Harry (pontosabban Harry vagy Neville!!) lesz képes arra, hogy őt, Voldemortot elpusztítsa. "(gyengébbek kedvéért: Jehova=Voldemort)" Ez meg teljesen értelmetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!