Ferenc pápa: Isten kegyelme végtelen

2013. szeptember 13. 07:11

A pápa levélben válaszolt a baloldali La Repubblica publicistájának kérdéseire. Válaszában elmondta, hogy a nem hívőknek a lelkiismeretüket kell követniük, Isten kegyelme végtelen, valamint, hogy a jó emberek a mennybe kerülnek.

2013. szeptember 13. 07:11

Több lap szerint is amellett foglalt állást Ferenc pápa, hogy az ateisták is a mennybe kerülhetnek. A pápa először májusban okozott felzúdulást egy hasonló kijelentésével, most pedig a La Repubblica publicistájának válaszolva fejtette ki nézeteit, mely szerint a nem hívők is lehetnek jó emberek, és a jó emberek pedig a mennybe jutnak.

Májusban a kijelentés nyomán meginduló teológiai vitát végül a Vatikán csendesítette le. Közleményükben akkor azt írták, hogy „azok, akik tudják, hogy Krisztus egyháza szükséges az üdvözséghez, és mégsem csatlakoznak hozzá, nem üdvözülhetnek.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
regiszter
2015. május 29. 18:14
Inkább kerülök a pokolba, csak ne kelljen ilyen elmebetegekkel együtt lennem.
kerecsen
2013. szeptember 18. 11:13
Szerintem te zsigerből vagy hülye! Sajnos, nem érted a lényeget,így helyed a pokol Az értetlenséged miatt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!