A Voyager-1 elhagyta a Naprendszert

2013. szeptember 12. 21:45

A NASA most megerősítette, ami eddig csak feltételezés volt: a Voyager-1 tavaly augusztusban elhagyta a Naprendszert. Az 1977-ben elindított űrszonda az első ember építette szerkezet, ami megtette ezt.

2013. szeptember 12. 21:45

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2013. szeptember 13. 13:38
Elhagyta. Kurvajó. És most akkor? XD
KannibálTatárÚr
2013. szeptember 13. 09:33
A határokat különféle alapokon határozhatjuk meg. (A falu határa lehet a lakott terület széle, a hozzá tartozó mezőgazdasági területek széle, esetleg a falu erdőinek a széle). A csillagászatban is más-més alapokon lehet meghatározni a Nap-rendszer szélét. Az egyik a gravitáció alapján határozza meg és ez a meghatározás ma az Oort-felhő külső peremét tartja a gravitációs határnak. Ezen túl (de már az Oort felhőre is) más csillagok (inkább a Tejút csillagai) gravitációja is hatást gyakorol, pl. megszökhet az Oort-felhő o üstököse. Mi, laikusok általában a gravitációs határt tartjuk a Nap-rendszer határának. A Naprendszer határát a Nap fényessége, vagy a napszél alapján is meg lehet határozni. Ezt tette a NASA, hogy kimutasson egy valóban értékes sikert. Ezen a határon túl már nem a napszél a meghatározó tényező, hanem a csillagszél. .
Ultima Ratio
2013. szeptember 13. 08:19
Egyszerűen KURVAJÓ, ahogy az átlag mandis kommentelő még EHHEZ is jobban ért, mint a NASA asztrofizikusai bazdmeg! Ha ilyen kurvára képben vagytok akkor hogy az édes faszomba nem ott dolgoztok? Vagy lehet, hogy csak olvastatok egy cikket valami ismeretterjesztő magazinban és azt hiszitek, hogy jobban vágjátok a témát, mint a világ első számú űrkutatási intézményének legjobb szakemberei? Hm? Tanultatok ti egyáltalán fizikát gimi óta? Én is láttam a múltkor egy érdekes műsort a Discovery-n a génsebészetről, ki is kellene oktatnom pár elismert szakembert, hiszen már nyilvánvalóan jobban értek hozzá. Falra mászok az ilyen hülye faszoktól, mint ti vagytok, komolyan. A "nasa hazudik", beszarok bazdmeg!
liberálzöld.
2013. szeptember 13. 08:14
Na most talán már nem tugja ellopni a Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!