Mezőtúron rendezik az idei Csillagpont Fesztivált

2013. július 11. 19:22

Mezőtúron rendezik idén július 23. és 27. között a Magyarországi Református Egyház (MRE) kétévente megtartott ifjúsági találkozóját, a Csillagpont Fesztivált - közölte az MRE kommunikációs szolgálata csütörtökön az MTI-vel.

2013. július 11. 19:22

Mint írták, több mint 4000 fiatalt várnak az immáron ötödször megrendezett találkozóra, ahol közéleti, kulturális, párkapcsolati és hitéleti programok, illetve egészségmegőrzési és önkéntes miniprojektek lesznek. Idén mások mellett fellép a Kiscsillag, a Brains, a Szabó Balázs Band és az Anima Soni. Utaltak arra, hogy az MRE csaknem 600 önkéntese minden páratlan évben azon dolgozik, hogy megszervezze azt a fesztivált, ahol a különböző sport és kulturális programok mellett vallási tematikájú rendezvényeket is tartanak. Az idei fesztivál középpontjában az identitás fogalma áll, a főelőadók, valamint a délelőtti kiscsoportos beszélgetések napjaink egyik legösszetettebb kérdését járják körbe, melynek során „talán közelebb kerülhetünk a megoldáshoz” – fogalmaztak.

Tájékoztatásuk szerint a Csillagpontra évről évre többen mennek, ahol több száz kulturális és sportprogram közül lehet választani. Az idei különleges, jubileumi alkalom, mert éppen tíz éve indult a Kárpát-medence szerte ismert fesztivál. Ehhez kapcsolódóan kiállításon is részt vehetnek az érdeklődők, amelyen a tíz év legjobb, legszebb, legviccesebb, vagy épp legkülönlegesebb „csillagpontos” pillanatait elevenítik fel – tették hozzá. Az eseményen felállítanak egy úgynevezett dicsőítő színpadot is, ahol különböző bizonyságtételeket hallgathatnak meg az érdeklődők többek között a szabadulás a bulímiából, illetve az alkoholfüggőségtől, valamint a függőség és szabadulás témákban. A nagyszínpadon esténként teremtésmeséket, illetve a Jézus Urunk karórája című esti mesét is megismerhetik a résztvevők, továbbá ugyanitt fellép az öt nap alatt mások mellett a Helyes Beat, a Blues B.R. Others, valamint a Never Give Up gospel kórus.

Mezőtúron ezenkívül rendeznek kiállítást a magyar katonazene történetéről, illetve fellép mások mellett Kovács Zalán László tubaművész, Miyabori Akimi japán zongoraművész, a King's Singers, illetve Rákász Gergely és az Organ Magic. A Csillagpontról sajtótájékoztatót tartanak csütörtök este Budapesten, ahol zenél majd a Csillagpont egyik fellépője, a mezőtúri kötődésű Esti Kornél, jelen lesz a főszervező, Szontágh Szabolcs, a főelőadó, ifjabb Csomós József, a fesztiválon koncertet adó Brains basszusgitárosa, Endrei Dávid, illetve az mr2 Petőfi Rádió hangja, Horváth Gergely. A sajtótájékoztató után kocsmakvízt és hajnalig tartó táncos mulatságot tartanak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!