Ferenc pápa: Ki vagyok én, hogy elítéljem a melegeket?

2013. július 29. 15:05

Ferenc pápa szerint a melegeket nem kiszorítani kéne a társadalomból, hanem integrálni.

2013. július 29. 15:05

A pápa a Brazíliából hazafelé tartó repülőgépen beszélt riportereknek a homoszexuálisokról – írja az Origo. Ferenc pápa szerint a homoszexuális irányultság nem bűn. „Ha valaki meleg, de jóakaratú és keresi Istent, akkor ki vagyok én, hogy elítéljem?” – mondta a katolikus egyházfő, azonban megerősítette a katolikus egyház álláspontját, miszerint a homoszexuális cselekmények bűnnek számítanak.

Nem az a baj, ha valakinek ilyen az irányultsága. Testvéreknek kell lennünk. A probléma az, ha valaki lobbizik ezzel az irányultsággal – pont mint ahogy a politikai lobbik, a szabadkőműves lobbik meg az összes többi lobbi csinálja. Ez a probléma” – mondta. A pápa arról is beszélt, hogy szeretné, ha a nők nagyobb szerepet kapnának az egyház életében, de nem támogatja a női papság intézményét.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2015. március 23. 16:22
Ki vagy te? A katolikus egyház feje. És mint ilyen, nem teheted meg, hogy nem ítéled el azt, ami szembemegy a „Ne paráználkodj!” parancsával, vagy Pál apostollal: "Ezért szolgáltatta ki őket Isten a saját gyalázatos szenvedélyeiknek. Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét. Nem méltatták az Istent arra, hogy megismerjék, az Isten is romlott eszükre hagyta hát őket, hogy alávaló tetteket vigyenek végbe… Bár fölismerték Isten rendelkezését, hogy aki effélét művel, méltó a halálra, mégis ilyeneket tesznek, sőt a tetteseknek még helyeselnek is." (Róm 1,26-28.32). "Vagy nem tudjátok, hogy az igazságtalanok nem részesülnek Isten országában? Ne ejtsétek tévedésbe önmagatokat: sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem kéjencek, sem férfiakkal paráználkodó férfiak, sem tolvajok, sem kapzsik, sem iszákosak, sem átkozódók, sem rablók nem részesülnek Isten országában." (1Kor 6,9-10).
trespass
2014. február 24. 22:44
Tök mindegy eltörli, vagy nem. Ha van isten, majd az eldönti és ítélkezik. Fölötte is.
trespass
2014. február 24. 22:44
Erre gondolsz? http://www.youtube.com/watch?v=8KriRo9OM5s
micream
2013. december 26. 02:01
igazad van! ezeknek ott a vatikánban ha egy kicsi eszük van, akkor a kdnp-ből választanak pápát. esetleg magát a kedves beteget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!