A trafikokra nem vonatkozik az alkoholtilalom

2013. július 11. 11:28

Lázár János és Papcsák Ferenc javaslatára a nemzeti dohányboltokat kivették a kereskedelmi törvény hatálya alól, így az éjjel-nappali boltokkal ellentetében rájuk nem vonatkoznak azok az önkormányzati rendeletek, amelyek 22 óra után tiltják az alkohol árusítását.

2013. július 11. 11:28

Több önkormányzat rendeletben tiltja, hogy 22 óra után alkoholt áruljanak az üzletek, a tiltás azonban az éjjel-nappali boltokkal ellentétben a nemzeti dohányboltokra nem vonatkozik – írja a Blikk. A trafikokat ugyanis Lázár János és Papcsák Ferenc javaslatára kivette a kormánypárti többség a kereskedelmi törvény hatálya alól. Márpedig az önkormányzatok erre a jogszabályra hivatkozva korlátozzák az alkohol árusítását, ami viszont így nem vonatkozik a nemzeti dohányboltokra. A Blikk kereste Lázárt az ügyben, hogy megtudja a lépés indokát, ám eddig nem kaptak választ.

A lapnak nyilatkozó önkormányzatok szerint jelen helyzetben nem tudnak mit tenni az ügyben, nincs olyan jogszabály, amely feljogosítaná őket a trafikok korlátozására. A dohányboltokat ráadásul az önkormányzat nem is ellenőrizheti, arra csak a NAV jogosult.

Az óbudai önkormányzat azt közölte a Blikkel, hogy állásfoglalást kértek a kérdésben a fővárosi kormányhivataltól. A kerület polgármeste, Bús Balázs pedig úgy módosítaná a trafiktörvényt, amiben az éjjel-nappali boltokhoz hasonlóan engedélyezné az alkoholárusítást a nemzeti dohányboltoknak is. Ennek elfogadására azonban csak szeptemberben kerülhet sor, mivel a parlament ülésszaka már véget ért.

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2013. július 11. 20:21
Tündermese ország=Békemenet?:)
heep
2013. július 11. 14:37
A Gyurcsány nem bénázott. Kis híján bedöntötte az országot. Kevés hiányzott, hogy a személyes hatalomvágya miatt vér nem folyt. A gazdasági válság mire ideérkezett addigra a futóbolond már lényegében államcsődöt idézett elő. 98-ban az utolsó utáni pillanatban lett leváltva a Horn kormány. Még mindig (és még vagy ötven évig) fogunk szívni a privatizálási elmebaja miatt. Lesz ennyire alacsony az életszínvonal az országban, lesz cigánybűnözés, ennyi rokkant nyugdíjas, hajléktalan stb. Ide vezet ha egy ország GDP-jének 80%-át külföldi cégek állítják elő, ha a közműszolgáltatók, a bankok többsége külföldi kézbe kerül. A Fidesz baromságait, aljasságait nem annyira a Fidesz iránti lojalitásból védik itt sokan. Inkább arról van szó, hogy szeretnék megtartani az arcukat. Nem hagynak lehetőséget a ballib kommentelőknek arra, hogy örömködjenek és, hogy az orruk alá dörgöljék, hogy mi megmondtuk már régen. Emellett tisztességes, a hazáját kicsit is szerető, a gyerekei jövőjéért aggódó ember kénytelen kiállni a Fidesz mellett, hogy a ballib vissza ne jöhessen. Mert még négy évet belőlük már tényleg nem bírna ki az ország. Részben ez is magyarázza a 2 milliós konstans fideszes tábort is.
madárjós
2013. július 11. 14:07
Úgy látszik, trafikügyben mindig történik valami: néha egy könyökütés, néha egy cinkosi beintés…
neeskens
2013. július 11. 14:05
Én a következőt tenném: legyen a trafikokban a továbbiakban legális a nyerőgép, a prostitúció és minden fajta kábítószer. Természetesen állami koncesszióban. A tejüveg mögött így a keresztény-nemzeti szellemiségű állampolgár diszkréten intézheti az ilyen jellegű ügyeit. Ja és ha kiépült a rendszer az egész megvédére kinevezném a dajcstomit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!