A családi adókedvezmény kibővítése mellett a Fidesz

2013. július 23. 13:14

Selmeczi Gabriella közlése szerint a Fidesz támogatja a kormánynak a családi adókedvezmény kiterjesztésére vonatkozó tervét. Az MSZP szerint a Fidesz most ismerte be, hogy megbukott a kormány családpolitikája, mivel az eddig csak a gazdagokat segítette.

2013. július 23. 13:14

A Fidesz támogatja a családi adókedvezmény kiszélesítésének tervét – közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a kabinet szerdai ülésén tárgyal a demográfiai programról, amelynek részeként bővülhet az adókedvezményt igénybe vevők köre. Így azok a családok is érvényesíthetnék az adórendszer adta kedvezményeket, amelyek ezt eddig nem tudták százszázalékosan megtenni – magyarázta a szóvivő.

Selmeczi szerint a baloldali politikusok nyilatkozataiból az látszik – folytatta –, hogy „nagyon szúrja a szemüket” a családi adórendszer. „Bajnai Gordon és Mesterházy Attila bevallotta, hogy átalakítaná a családi adórendszert (...), és sokaknak kevesebbet adna. (...) Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen eltörölné a családi adókedvezményt” – fejtette ki Selmeczi Gabriella.

A Fidesz is beismerte, hogy megbukott a kormány családpolitikája – így reagált Selmeczi szavaira Kormos Kata. Az MSZP szóvivője szerint Selmeczi Gabriella beismerte, a Fidesz családi adókedvezménye, családpolitikája megbukott, mert ma már a kormánypártnak is egyértelmű, amit az MSZP három éve mond, hogy az ő gazdaságpolitikájuk csak a gazdagokat segíti. „Ne tévedjen senki, kampányosztogatás kezdődött” – fogalmazott Kormos Kata, hozzátéve ugyanakkor, hogy a szocialisták természetesen egyetértenek a családi adókedvezmény szélesítésének tervével, hiszen azt ma csak azok tudják maradéktalanul igénybe venni, akik amúgy is jól keresnek.

Közölte: a valóság köszönőviszonyban sem áll a Fidesz kommunikációjával, hiszen Orbán Viktor kormányzásának három éve négymillió létminimum alatt élő embert, éhező gyermekeket és egyre romló megélhetési lehetőségeket hozott. A kivándorlási hajlandóság 1956 óta nem látott mértékeket ölt, és a gyermekvállalás sem emelkedett az elmúlt három év intézkedései nyomán – mondta Kormos Kata, hozzátéve, hogy ezeket kellene megmagyaráznia Selmeczi Gabriellának. A szóvivő kiemelte: az MSZP kormányra kerülése esetén minden eszközzel segíteni fogja a családokat.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2013. július 23. 15:28
"Eddig csak a gazdagokat..." A szokásos primitív, demagóg mszp-duma. Semmi másra nem épít, csakis az emberi irigységre. Gazdag Csányi, Demján, Furcsány, Baynau, de egy többgyerekes tanár, egy mérnök, egy esztergályos? Na takarodjatok eeetársak a sunyiba.
kukagyerek
2013. július 23. 13:33
"A családi adókedvezmény kibővítése mellett a Fidesz" Helyesen: A családi adó kibővítése mellett a Fidesz Idáig, csak ezt tette!
perszekutor
2013. július 23. 13:25
==A szóvivő kiemelte: az MSZP kormányra kerülése esetén minden eszközzel segíteni fogja a családokat.== Bizony, bizony - ahogyan sok-sok éven át tette: A Gyurcsány-családot, a Megyesi-családot, a Bajnai-családot, a Mesterházi-családot, a Puch-családot, a Csintalan-családot(?), a Botka-családot, a Szanyi-családot, a Szekeres és satöbbi-családot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!