Az európai püspökök tanácsa levélben köszöntötte Ferenc pápát

2013. március 16. 12:51

Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke és az elnökség tagjai levélben fejezték ki "végtelen örömüket" Ferenc pápának megválasztása alkalmából - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya csütörtökön az MTI-t.

2013. március 16. 12:51

A katolikus.hu-n közzétett levélben hangsúlyozták: „az európai püspökök a remény jelét és bátorítást látnak az ön megválasztásában, és ösztönzést arra, hogy ne csak az öreg kontinens kérdéseivel foglalkozzanak, hanem az egyetemes egyház perspektívájában tegyék mérlegre a lelkipásztori gondoskodásukra bízott egyházakkal kapcsolatos feladatokat.” Az egész egyház hivatásának fényében a CCEE elnöksége is konkrétabban látja többek között a szekularizáció, a demográfiai helyzet, a bevándorlás kérdéseiből fakadó feladataikat, amelyek kihívást jelentenek és párbeszédre késztetnek az iszlámmal, a zsidósággal – jegyezték meg.

Kifejezték a levélben, hogy „sürgető feladat a keresztények egységének előmozdítása, az együttműködés a földrész ortodox egyházaival”, különösen az erkölcsi kérdésekben, az egyház társadalmi tanítása és a teremtett világ iránt érzett felelősség terén. Hangsúlyozták, hogy „a nyelvek és kultúrák sokszínű közegében a népek kiengesztelődését segítik elő, és együttműködnek az új evangelizáció érdekében”.

Rámutattak, „Szűz Mária közbenjárását kérték a Szentatya pápaságára”, és biztosították arról, hogy imájukkal támogatják apostoli szolgálatát. A levelet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, a CCEE elnöke és a két alelnök, Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek és Józef Michalik, Przemyśl érseke, valamint Duarte da Cunha érsek, a CCEE főtitkára írta alá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!