Újra stabil az utaskiszolgálás a Liszt Ferenc repülőtéren

2012. december 08. 11:45

A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ismét stabilan, megbízhatóan működik – közölte a repülőteret működtető Budapest Airport szóvivője. Hardy Mihály szombat reggel nem sokkal 7 óra után nyilatkozott a repülőtéren a Hír Tv stábjának.

2012. december 08. 11:45

A szóvivő a televíziónak elmondta, hogy egész éjszaka dolgoztak a repülőtéri szolgálatok és a katasztrófavédelem szakemberei, majd 7 óra előtt néhány perccel született a döntés a reptér újranyitásáról. Hozzátette: a nyitás előtt valamennyi rendszert, azok megbízhatóságát, stabilitását ellenőrizték a szakemberek.

Közölte: még egy ideig eltart, amíg az utasokat fel tudják venni a járatok, illetve amíg megérkeznek külföldről az első járatok, de mint fogalmazott, „a repülőtér ismét stabilan, megbízhatóan működik”. Közölte azt is, hogy az ország felett átrepülő gépeket egy másik központból irányítják, így annak működését nem befolyásolta az előző nap keletkezett műszaki hiba. Jelezte: a reptéri torony kizárólag az ide érkező és innen felszálló gépekkel foglalkozik.

Kifejtette: a műszaki hiba miatt alapos vizsgálat lesz az érintett szakterületek bevonásával arról, hogy pontosan mi történt. Azt mondta, ez egy meglehetősen ritka meghibásodás volt, és hasonló még nem történt a budapesti repülőtéren. Ahol számítógépes rendszerek, elektromos hálózatok működnek, egymástól nagy függésben, egymásra épülve, ott egy-egy hiba okozhat ilyen típusú leállást – mondta.

Hardy Mihály a kártérítésre vonatkozó kérdésre azt válaszolta, arról még korai lenne beszélni. A szóvivő közölte, azt javasolja az utasoknak, hogy a saját légitársaságukkal vegyék fel a kapcsolatot indulás előtt. Elmondta, azt várják, hogy fokozatosan, délutánra vagy kora estére állhat helyre a reptér normális menetrendje.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret műszaki hiba miatt pénteken dél előtt nem sokkal zárták le. A forgalom szombat délelőtt 10 óra előtt indult meg, a repülőtér azóta indít és fogad is járatokat. Reggel 7 óra óta folyamatosan érkeznek a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre az utasok. A 2A terminálon nincs komolyabb torlódás, de a 2B terminálon több check-in pultnál is száz felett van a várakozók száma az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának beszámolója szerint.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2012. december 08. 16:54
"Újra stabil az utaskiszolgálás a Liszt Ferenc repülőtéren" Amíg tönkre nem teszik megint...
Shom_Ford_All
2012. december 08. 13:09
A Malévot már Wizzair-nek hívják: Szíjjártó Bakuban: "A tárgyalásokon a legfontosabb kérdés egy közvetlen Wizz Air-járat indítása volt a magyar és az azeri főváros között, amiről zajlanak a jogszabályi és a gazdasági egyeztetések." http://www.magyarhirlap.hu/kulfold/megnyilt-az-elso-magyar-kereskedohaz-bakuban
next mindig élni fog
2012. december 08. 12:28
Felszállt már az első MALÉV gép, amit a FIDESZ beígért? Akkor stabil a reptér! Hm!
szintiboj
2012. december 08. 11:56
h.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!