Fidesz: Indokolt az Ab-döntés az eljárási törvény hatálybalépése előtt

2012. december 07. 11:49

A Fidesz szerint a választási eljárási törvénnyel kapcsolatos éles belpolitikai viták után fontos és indokolt, hogy a jogszabály hatálybalépését alkotmánybírósági (Ab) döntés előzze meg.

2012. december 07. 11:49

A kormánypárt ezért tiszteletben tartja és üdvözli, hogy Áder János köztársasági elnök előzetes normakontrollt kért a törvényről az Ab-tól – közölte Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: az Ab-nak harminc napja van arra, hogy a törvény egészével kapcsolatosan állást foglaljon, annak ugyanis bármely passzusát vizsgálhatja.

A Fidesz reméli, a jogszabály kiállja az alkotmányosság próbáját, de természetesnek tartja – mivel egy nagy terjedelmű, sok alapjogot érintő törvényről van szó –, hogy előfordulhat, az Ab alkotmányellenességet állapít meg bizonyos részleteket érintően – mondta Gulyás Gergely.
 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2012. december 07. 15:23
Mostmár az AB-n múlik, hogy kell-e regisztrálnunk olyanért, amire egyébként is jogosak vagyunk http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/37403079307/hamvakbok-koztarsasagi-elnok
kamasuka
2012. december 07. 13:01
Pedig az egész aktus menetét a szoci kisebbségi törvényből szedték elő. :) Ott lehet csak a jegyzőnél feliratkozni már 2006 óta. :D
balint60
2012. december 07. 12:44
A gyomrom forog ennyi alkotmányossági kontrollt dicsérő nyilatkozat olvastán. Talán nem kellett volna a gránitba vésettet előtte gondosan megint átszabni, akkor hiteles lenne a lelkesen helyeslő nyilatkozat. Így csak az Orbán-rendszer álszent cinizmusának újabb megnyilvánulása, semmi más.
trespass
2012. december 07. 12:32
Szopassátok csak a hülyéket, élvezik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!