Fidesz: A diákok az átalakítás nyertesei lesznek

2012. december 11. 08:44

Selmeczi Gabriella szerint pártja azt tartja a legfontosabbnak, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képviselőivel le tudjanak ülni vitázni, érvelni, hogy a hallgatók is megértsék, milyen átalakítás zajlik a felsőoktatásban. Ennek az átalakításnak a Fidesz szerint a diákok nyertesei lesznek.

2012. december 11. 08:44

A felsőoktatási rendszer átalakításnak a diákok nyertesei és nem a vesztesei lesznek – mondta a Fidesz szóvivője reagálva a hallgatók hétfői tiltakozó akcióira az M1 Ma reggel című műsorában kedden. Selmeczi Gabriella azt mondta: a legfontosabbnak azt tartják, hogy a kormány képviselői a szakemberekkel és a diákok képviselőivel le tudjanak ülni vitázni, érvelni, hogy a hallgatók is megértsék, milyen átalakítás zajlik a felsőoktatásban. Ennek az átalakításnak a nagyobbik kormánypárt szerint a diákok nyertesei lesznek – jegyezte meg.

A kormány napokban elfogadott felsőoktatási koncepciója, azon belül elsősorban a keretszámok tervezett csökkentése miatti hallgatói tiltakozó akciókra utalva a szóvivő közölte: a jobboldal gyenge pontja, hogy egyből, egyszerűen megértesse az emberekkel, hogy a folyamatban lévő átalakítás hogyan érinti őket, annak mi az előnye. Selmeczi Gabriella azt mondta, a szakértői anyagok, előterjesztések kiszivárogtatásával, az információk „idő előtti kiadásával” szemben védtelenek, mert ilyen esetekben a kormányzati kommunikáció még nincs arra felkészülve, hogy kivédje, elmagyarázza, megértesse, mit akarnak és az miért jó társadalomnak, és ilyenkor a hétfői tiltakozó akcióhoz hasonló helyzetek állnak elő.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanek
2012. december 11. 14:45
És miért kell ilyen idiótán vigyorogni hozzá????? Na ma is rémálmom lesz...
devlaci2
2012. december 11. 13:10
Egyszer majd talán nem arról kell vitáznunk, hogy az ellenzék vagy a kormány a gusztustalanabb http://tabloidschmuck.tumblr.com/post/37708822079/fidesz-az-atalakitasok-nyertesei-a-hallgatok-lesznek
Csigorin
2012. december 11. 12:36
ido elott bazdmeg???????? mar alairtatok a torvenyt! ennel kesobb hogyan tudjuk meg? ja, anno a partvezetes is panaszkodott hogy a Kossuth radio miert nem ad le semmit idoben, jol megmagyarazva, akkor talan nem a szabadeuropat hallgatnak...
trabantkombi
2012. december 11. 12:17
nyugi és balbakó annyira frappáns két kommentelő, hogy kérem a többieket alázkodjanak meg, mert ilyen szellemi fölényt nem lehet legyűrni. ami a fideszmp szolárium patkányát illeti, sajnos már nem lehet más szavakkal kommentálni csak így: te hazug kurva, takarodj a jó ostoba hazaáruló mocskos ifjúkomcsi szopó anyádba. selmgeci minden szava újabb tízezrekkel növeli az ellenzék szavazóinak táborát. 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!