Egy éve van ismét magyar nyelvű misézés Kismartonban

2012. december 17. 17:12

Egy éve, hogy ismét rendszeresen hallgathatnak magyar nyelven is misét a katolikus hívők a burgenlandi Kismartonban (Eisenstadt) - számolt be róla az osztrák rádió (ORF) magyar nyelvű szerkesztősége.

2012. december 17. 17:12

A résztvevők létszáma rendszeresen mintegy hetven-száz fő között van – idézték az ORF internetes cikkében a Kismartonhoz tartozó Lajtaszentgyörgy (Sankt Georgen) plébánosát, Pál Lászlót, a magyar nyelvű hívőkért felelős püspöki vikáriust.

Nem csak Kismartonból, de környező falvakból, sőt Bécsből is jönnek hívők” – mondta Pál László a rádiónak. Sokan járnak olyanok is, akik már egyáltalán nem, vagy kevésbé jól beszélik a nyelvet, de felmenőik magyarok voltak. A helyi ferences kolostor egyik termében rendszeresen tartanak szeretetvendégséget is. „Így még jobban összeforr ez a közösség” – ette hozzá a vikárius.

Ägidius Zsifkovics kismartoni megyés püspök javaslatára tavaly decemberben újították fel a rendszeres magyar nyelvű miséket a tartományi székhelyen. Előzőleg 1989-től nem volt rendszeres magyar nyelvű katolikus istentisztelet Kismartonban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!