További tárgyalásokra van szükség az állam és az egyházak között

2012. november 30. 18:35

A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők keddi találkozójukon egyetértettek abban, hogy további tárgyalásokra van szükség az állam és az egyházak között ahhoz, hogy felszámolják a bizonytalanságokat az egyházak által ellátott közfeladatok finanszírozása terén – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata.

2012. november 30. 18:35

Az MKPK titkárságának budapesti székházában az MKPK állandó tanácsa tagjai, a református és evangélikus egyház püspökei idei harmadik találkozójukon megállapították: a közfeladat-ellátás tekintetében az egyenlő finanszírozás elvét kell szem előtt tartani, és a tárgyalások során is ezt kívánják képviselni.

A kötelezően választható hit- és erkölcstanoktatás felmenő rendszerű bevezetésével kapcsolatos még nyitott kérdések megoldásához további egyeztetések szükségesek – tették hozzá.

A közlemény rámutat: a találkozó résztvevői megosztották egymással az ökumenikus együttműködéssel kapcsolatos örömteli tapasztalatokat és nehézségeket. A kapcsolatok további mélyítése érdekében megerősítették a rendszeres, nyílt párbeszéd folytatásának szükségességét. A három egyház püspökeinek következő találkozóját 2013 tavaszán tartják.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!