Mindenki gyalogolhat a Jobbik szerint a jegyáremelés után

2012. október 31. 10:13

Megdöbbentő, hogy emelni akarják a keresetekhez képest most is magas jegyárakat – közölte Losonczy Pál. A párt szerint mindenki gyalogolni fog Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés megszavazza a BKK-tarifák 7,9 százalékos emelését.

2012. október 31. 10:13

A Jobbik szerint mindenki gyalogolni fog Budapesten, ha a Fővárosi Közgyűlés megszavazza a BKK-tarifák 7,9 százalékos emelését. Losonczy Pál frakcióvezető a közgyűlés ülése előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, megdöbbentő, hogy emelni akarják a keresetekhez képest most is magas jegyárakat. Egy kétgyerekes család az átlagkereset 10 százalékát költi az emelés után bérletekre – vélekedett. Hozzátette: sportos lesz Budapest lakossága, mert az emelés után valószínűleg mindenki gyalogolni fog.

A Jobbik azt javasolja, hogy öt százalékra csökkentsék a jegyek és bérletek árát tartalmazó 27 százalékos áfát, valamint a buszágazatnak ne kelljen jövedéki adót fizetnie. Így akár csökkenteni is lehetne a jegyárakat – hangsúlyozta. Losonczy Pál a Vidám Park bezárásával kapcsolatban azt mondta, örülnek, hogy belevettek az előterjesztésbe jobbikos javaslatokat, így az állatkert nemzetközileg is a legszebbek közé tartozhat.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. október 31. 14:44
Több tizmillás dzsipekkel járnak a jobberek, miről beszélnek?
kjkj945
2012. október 31. 14:42
Hozzák vissza a 6,- Ft-os hetijegyet!!!!!
freehckr
2012. október 31. 12:47
Tarlósék eddigi egyetlen erénye a 20 éves MSZP-SZDSZ fővárosi vezetéssel szemben éppen az volt, hogy nem emelték félévente a BKV árait. A mostani jegyáremelés erőteljes visszalépés...
realista
2012. október 31. 12:08
A BKV-val, és általában a magyarországi helyi közlekedéssel az is nagy probléma, hogy amig van diák, és nyugdíjas bérlet, addig nincs diák, vagy nyugdíjas jegy. Mert bérletet ugye csak ott vesz az ember, ahol folyamatosan tartózkodik. Így az a durva helyzet áll elő, hogyha például egy nyugdíjas Debrecenből, vagy Szombathelyről Budapestre utazik a rokonokhoz, a vasúti jegyre (pl. az évi kétszeri 90%-os kedvezményt használva) fizet 320Ft-ot, addig a BKV-n ha kétszer át kell szállnia, akkor akár ennek a háromszorosát fizeti ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!