Tállai: Hiba, hogy Ángyán a Fidesz-frakcióban ül

2012. június 14. 09:13

Tállai András belügyminisztériumi államtitkár nagy hibának tartja, hogy Ángyán József, a vidékfejlesztési tárca volt államtitkára a Fidesz parlamenti frakciójában foglal helyet.

2012. június 14. 09:13

„Ángyán Józsefet én egy naiv, hiszékeny embernek tartom, aki rossz tanácsadókra hallgat, és akit az ellenzék a saját céljaira használ fel. Még nagyobb hibának érzem, hogy egy ilyen ember a parlament Fidesz-frakciójában foglal helyet” – idézi Tállai Andrást az Észak-Magyarország című napilap csütörtöki száma.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lap két egész oldalas összeállításban számol be a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet „parlamentig elérő” termőföld-haszonbérleti pályázata körül kirobbant vitáról. A lap emlékeztet arra, hogy az Ángyán József által a pályázatokról elkészített elemzés politikai hátszéllel rendelkező nyertes pályázókról, strómanokról beszél.

Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület titkára attól tart, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiírt pályázat csak „főpróba” volt, mert 2014-ben 14 ezer hektár állami föld bérleti szerződése jár le, és ha azokat a területeket is „hasonló módon” osztják el, az „több falu és a vidék végét” is jelentheti.

A szakember ugyanakkor azt is elmondta: a pályázat nyertesei között sok tisztességes gazda is volt, de néhány nyertes esetében kérdések merültek fel, amelyekre egyelőre nem születtek megnyugtató válaszok, míg másokkal kapcsolatban azt feltételezik, hogy pusztán strómanként pályáztak, illetve csak a hektáronkénti 50-60 ezer forint területalapú támogatást szeretnék megszerezni.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2012. június 14. 13:34
Ez Tállai véleménye. Nincs vele semmi baj. Ő igy gondolja. De azzal sincs baj, hogy Ángyán a Fidesz frakcióban ül. Ott a helye. Viszont soha többet nem szabad olyan pozicióba tenni, ahol meg kell harcolnia az igazát. Panaszkodás és visszavonulás helyett ugyanis meg kellett volna lépnie mindazt, amivel jobbitani tudott volna poziciójában. Nem tette, nem volt hozzá ereje. Tanácsára, tudására szükség van ezután is. Harcos beosztásra viszont soha többet nem szabad beállitani.
egysegelem
2012. június 14. 12:08
Hat tenyleg nagy hiba, mert mit keres egy tisztesseges ember a Fidesz frakcioban?
Diocles
2012. június 14. 11:59
"2014-ben 14 ezer hektár állami föld bérleti szerződése jár le, és ha azokat a területeket is „hasonló módon” osztják el, az „több falu és a vidék végét” is jelentheti." oké, biztosan van lopás, de tényleg elhiszi valaki, hogy ezen múlik a magyar vidék jövője? ha kiosztják Mari néniéknek az összeset, akkor a csúnya, gonosz oligarchák akkor is összevásárolják... Vagy, ami még rosszabb, tőke és szakértelem nélkül maradnak a versenyképtelen, ám idilli nadrágszíjjparcellák. Hajrá! Hörögjetek!
Diocles
2012. június 14. 11:56
Az tényleg vicces, hogy egy, a saját kormányát állandóan lemaffiázó képviselő tényleg mit keres a kormánypártban. Függetlenül arról, h mit gondolunk Tállairől, vagy Ángyán koncepciójáról, mert arról, annak helyességéről itt láthatóan fingja nincs senkinek, a lényeg, hogy ütni kell a Fideszt. Alig egy éve még az volt az ellenzéki mantra, hogy Ángyán szétveri a mezőgazdaságot, ti. a prof a már meglévő, és jórészt versenyképes nagybirtokok esküdt ellenfele. Szóval van sapka, nincs sapka, hajrá bögrések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!