Szobrot kapott Szent László

2012. június 28. 10:31

Szerdán felavatták Szent László két és fél méter magas bronzszobrát a győri Káptalandombon. A lovagkirálynak eddig nem volt köztéri szobra a hermáját őrző városban.

2012. június 28. 10:31

Két és fél méteres Szent László-szobrot avattak a győri Káptalandombon. A bronzszobrot Lebó Ferenc szobrászművész készítette, aki az adományozó Gasztonyi család megbízására fél évig dolgozott az alkotáson.

A két méter magas mészkőtalapzatra helyezett szobrot Szent László napján avatta fel Borkai Zsolt polgármester és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. A szobrot Pápai Lajos megyéspüspök áldotta meg.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2012. június 28. 13:47
Az „újjáéledőt” felejtettem ki. :)
freehckr
2012. június 28. 13:47
Az szentlászlóista fasizmus újabb példája. „Ha zsidók keresztény feleséget vesznek el, vagy valamely keresztény személyt tartanak maguknál szolgálatban, ezeket vegyék el tőlük, és bocsássák őket szabadon, az olyanoktól pedig, akik ezeket eladták, ezek árát vegyék el, és a püspökök jövedelmét képezze. ... Ha valaki vasárnap vagy más nagyobb ünnepen zsidót dolgozni lát, hogy meg ne botránkozzanak a keresztények, eszközeit, amelyekkel dolgozott, veszítse el.” Menekülnjön ki merre lát! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!