Alkotmánybírósághoz fordul az LMP

2011. július 04. 11:07

A Lehet Más a Politika szerint a büntetőeljárási törvény módosítása szembemegy a jelenlegi és az új alaptörvénnyel is, ezért Schiffer András és Dorosz Dávid az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

2011. július 04. 11:07

A Lehet Más a Politika hétfőn közölte: A parlament által várhatóan ma elfogadott eljárási és az igazságszolgáltatást érintő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat kapcsán Dorosz Dávid és Schiffer András országgyűlési képviselők beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz.

A Lehet Más a Politika szerint a Fidesz elfogadásra váró törvényjavaslatának egyes elemei a jelenlegi és a jövőre hatályba lépő alkotmányt is sértik, és szembe mennek nemzetközi kötelezettségeinkkel. A párt képviselői a jogsértő rendelkezések megsemmisítését kérik az Alkotmánybíróságtól” - szögezte le az ökopárt.

Az LMP úgy véli: Az ügyészség jogköreit szélesítő fideszes javaslat egyes elemei mind a jelenlegi, mind a 2012-től hatályos alkotmányt sértik. A zöldek problémásnak látják például hogy a terhelt egy ideig nem találkozhat védőjével, a 120 órás őrizet lehetőségét, valamint ügyészség jogát az ítélkező bíróság kiválasztására.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2011. július 04. 12:54
Erre a pártra semmi szükség!
Mardel
2011. július 04. 11:27
Valamit csinálni kell szerencsétlenek, különben még megkérdezné tőlük, mi végre vannak a világon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!