A sültkrumpli drog

2011. július 18. 09:56

Amerikai tudósok szerint a chips, a szalmakrumpli és a cannabis hatásmechanizmusa között gyakorlatilag semmi különbség nincs - mind függőséget okoz.

2011. július 18. 09:56

A Kaliforniai Tudományos Akadémia tudósai szerint az olyan zsíros ételek, mint a sült krumpli különböző fajtái a cannabis-hoz hasonló függőséget okoznak. Ezekben az ételekben jelenlévő zsírok függőséget keltő hatásukat először a nyelvvel érintkezve fejtik ki. Az inger innen indul az agy és a bélrendszer felé, azt üzenve, hogy az elfogyasztott molekulák némelyike veszélyes a szervezetre. A kutatók szerint ebből fakad, hogy az éhség kielégíthetetlen, a jó közérzet és jóllakottság érzéséhez pedig mindig többet kell nassolnunk.

Bizonyos zsírok fogyasztása, amelyek a természetben ritkák, nélkülözhetetlenek az életben maradáshoz - mondta el Daniele Piomelli, a kutatás vezetője a Daily Mailnek. Tehát a jelenség természetes, de túlzó mellékhatásai már a fogyasztói társadalom vívmányai. A patkányokon végzett vizsgálatok kiderítették, hogy sem a fehérjéknek, sem a cukor különböző fajtáinak nem volt ilyen hatása.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radix
2011. július 19. 13:47
Mostmár itt az idő a levegő nevű drogot is alaposabban megvizsgálni!
drkovax
2011. július 18. 11:35
Ha az idexen lenne, a "brit tudósok" rovatba kellene kerülnie ...
drieno
2011. július 18. 11:31
ezzel szemben a sparhelten vaslábosban, zsírszalonnából készített zsírban sült krumpli, ahogy a nagymamám csinálta, utolérhetetlen gasztronómiai magaslat, ellentétben a szárított-égetett miskulanciával, ami a képen is látható
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!