Két lábon járó gorilla

2011. január 28. 10:30

A kenti állatkertben úgy mászkál egy ezüsthátú hím gorilla, akár egy ember. A huszonegy éves Ambam apjától tanulta el a járást, aki így a mancsát tudta használni az étel szállítására.

2011. január 28. 10:30

Egy ezüsthátú hím gorilla utánozni kezdte az embert. Ambam gondozója a BBC News-nak elmondta, az ilyen utánzás az emberszabásúaknál nem ritkaság. A kenti állatkert majma az apjától, Bitamtól tanulta el a járást, aki így mancsát használta az étel szállítására. Ambam ráadásul így hamarabb láthatja a kerítés fölött, mikor jönnek a gondozók etetni.

A huszonegy éves gorilla húga, Tamba is néha-néha feláll és sétál. A kenti Port Lympne Vadállat Park elkötelezetten védi a gorillákat a kipusztulástól. Az Aspinall Alapítványt segítve Kongóban és Gabonban tevékenyen részt vállalnak az ott élő gorilla-populációk megmentésében.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machiavelli
2011. január 31. 13:21
Szerintem is átverés, kicsit túl sok szert szedett be a gyúráshoz a gondozó, aztán lásd mi lett belőle!
magnamater
2011. január 30. 21:12
Túl szabályos a majom frizurája - hátha csak átverés
56október
2011. január 29. 20:49
Két lábon járó gorilla?? Ó, én többet is ismerek!
wartog
2011. január 28. 19:49
az semmi. Nálunk a faluban hétvégenként többen úgy járnak négylábon, mint a gorillák többsége.Csak nem beszélnek olyan érthetően.Az emberek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!