Alkotmánybírósághoz fordulna az MSZP

2010. december 03. 19:10

Ha a kormány nem fogadja el a párt módosító indítványait, akkor az AB-hez fordul az MSZP a médiatörvény ügyében. Lendvai Ildikó szájkosártörvénynek nevezte a készülő tervezetet.

2010. december 03. 19:10

Az Alkotmánybírósághoz fordulhatnak a szocialisták ha a kormány nem fogadja el a készülő médiatörvényhez benyújtott módosító indítványaikat. A párt összesen 88 módon változtatna a jogszabályon.

Lendvai Ildikó szájkosártörvénynek tartja a készülő tervezetet, ugyanis szerinte az a média kormánytól való függőségét szolgálja. Az MSZP eltörölné  a médiahatóság igazságszolgáltatási- és önálló műsorgyártási jogát, az írott sajtó esetében megszüntetnék a bírságolás lehetőségét, az elektronikus médiumoknál pedig megfeleznék a bírság összegének felső határát.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2010. december 04. 10:15
A fűszeres azt mondta ma reggel, hogy az MSZP ne az AB-hoz forduljon médiatörvény ügyben, hanem fel. Merthogy az növelné a népszerűségi mutatójukat. Mi az, hogy a koalíció nem úgy táncol, ahogy etársék fütyülnek? Mi az? Ez valami új trendi? Ha vannak Mo-on autentikus személyiségek sajtó-média-cenzúra ügyben, hát az MSZP-liberális szakértők azok! Ezekre nem hallgat a FIDESZ-KDNP? Hát akkor kire hallgat? Ott vannak a Lendvaiék. A pesti is, a bécsi is, stb. stb. Noch dazu a konrádok, a gáspár mikiék. Ja a Bolgár urat ki ne hagyjam! Nem tán a saját lelkiismeretére meg a meggyőződésére koncentrál ez a galád koalíció? Fujj de csúnya! Nagyon megdorgálom ezért itt most őket!(Főttkukoricára!)
bakszakáll
2010. december 04. 08:07
Sokszor segít a szájkosár, ha látjuk, hogy a kutya kezd agresszióra hangolódni. (Idézet egy kutyalapból)
gyula
2010. december 03. 23:31
A médiatörvény tervezete : http://www.parlament.hu/irom39/01747/01747.pdf
radical
2010. december 03. 23:18
Én rühellem a szocikat de az internetes hirportálokat azt tényleg hadják békén!Ha ez a törvény megvalósul akkor kina 2 leszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!