Az igazi varázslatos iskolabusz

2010. augusztus 06. 13:11

Egy amerikai férfi megépítette a világ leggyorsabb iskolabuszát: a monstrumot egy repülőgép motorja hajtja, így akár az 587-km/h-t is elérheti.

2010. augusztus 06. 13:11

Repülőgép hajtású iskolabuszt épített egy sebességmámorban élő amerikai férfi: Paul Stender buszát egy Phantom típusú harci gép motorja hajtja, és végsebessége akár az 587 km/h-t is elérheti. A busz fogyasztása sem gyenge, kb. négyszáz méteren fogyaszt hatszáz liter üzemanyagot, huszonhét méter hosszú lángcsóvát kilövellve.

A 43 éves férfinek a teljes alvázat és karosszériát ki kellet cserélnie a régi buszon, hiszen az eredeti alkatrészek nem bírták volna a kimagasló terhelést. Most körülbelül az alkatrészek öt százaléka származik az egykori iskolabuszból. Stender egy farmon nőtt fel és utálta a busz mindennapos döcögését. „Azt hiszem, ez a bosszúm érte. Most végre a kedvemre való tempóval száguldhatok” - magyarázta.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ricochet
2010. augusztus 09. 15:47
Nekem is kellene egy ilyen motor a kocsimba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!