Százmilliókat sikkaszthatott az MSZP-s

2010. február 19. 13:58

Hűtlen kezelés gyanúja miatt folyik ügyészségi eljárás Bábolna szocialista polgármestere ellen, egy földterület gazdasági társaság tulajdonába való átjátszása miatt.

2010. február 19. 13:58
Az ügy miatt Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója követeli, hogy Horváth Klára polgármester azonnal vonuljon ki a közéletből. Budait egy másik -szintén Horváthtal kapcsolatos- ügyben hallgatták ki tanúként, ahol megtudta: Bábolna polgármestere és parlamenti képviselője ellen egy 2007. őszi földeladás okán nyomoz a Központi Nyomozó főügyészség.

„A szóban forgó ügylet egy 240 hektáros földterület, amit nemzeti park létrehozására akartak értékesíteni annak ellenére, hogy a szükséges földterület már rendelkezésre állt” - mondta el Budai. A földterületre kiírt pályázatot végül nem Bábolna, hanem két magánszemély nyerte meg, akik kezdeményezték az ipari parkká alakítást.

„Rövidesen megjelent a tulajdoni lapon egy bank és egy másik cég vételi és jelzálogjoga is” - tette hozzá Budai. Rámutatott: a törvény tiltja gazdasági társaságnak termőföld megvásárlását, és az átsorolással ki tudták játszani a tilalmat. A föld értéke a 4-5-szörösére emelkedett, így felmerül a hűtlen kezelés gyanúja.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!