Étkezési jegy kopogtatócéduláért

2010. február 12. 12:33

A napvilágra került hangfelvétel alapján a szombathelyi Fidesz étkezési jegyet ad romáknak kopogtatócédulákért. A szocialista Oroszvári Péter feljelentést tett az ügyben.

2010. február 12. 12:33

„Úgyis a Fidesz nyer, ha támogatjuk őket, lesz havi ötezer forint, ajándékok, iskolaszer támogatás. Ha nem állunk melléjük, lehúzhatjuk a rolót.” - hallható a Nyugat.hu birtokában levő két magnószalagon. Az első felvételen egy idősebb , Gábornak szólított roma magyarázza fiatalabb társának, miért fontos a Fidesznek gyűjteni az ajánlószelvényeket. Hallható az is, hogy a Fidesz kopogtatócédulánként 200 forintot fizet, amit nem készpénzben, hanem étkezési jegyben, utalványokban fizetnek ki, mert így szerintük; nem illegális.A felvétel egyik szereplőjének kilétére fény derül: Amikor a telefon megcsörren Cseti Gabit keresik. Úgy tudjuk, hogy ez a név az idősebb roma Hauser Filipet, a Szombathelyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét fedi, akinek eredeti neve Horváth Gábor, a roma neve pedig Cseti Gábor.

A második felvétel a fiatalabb roma újabb látogatásakor készült, ahol Gábor a szelvények kitöltésének módját magyarázza neki.eközben megszólal a telefonja, arról beszél, hogy találkoznia kell a hívóval,„a dologról kell beszélniük, amiről hármasban beszéltünk, a Marton Zsolt, te meg én”. Marton Zsolt a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője. A roma fiatalember arra is ígéretet kap, hogy ha sok cédulát szerez, a 200 forintos darabonkénti ár emelkedhet is.

Oroszvári Péter pénteki, Budai Bernadett kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: feljelentést tesz választás rendje elleni bűncselekmény miatt.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MCsaba
2010. február 12. 16:38
Kampány van, szóval hallunk még pár hasonló sztorit - és mindenki a maga pártállása szerint fog ítélkezni fölötte. Fel kell rá készülnünk....
zoli_29
2010. február 12. 16:35
Én hiába kerestem, nem találtam a hangfelvételt, de már a cikk alapján nyilvánvaló, hogy kreált balhé az egész.
kinai
2010. február 12. 15:36
Drukkolok ezeknek a societasos fiúknak, hogy szerezzenek végre egy hangfelvételt, amelyen Adolf Hitler szelleme és Orbán Viktor felosztja egymás között a világot, de ez egyelőre nem jött össze nekik. A Michael Jackson- és Patrick Swayze-rajongó Oroszvári Péteréknek eddig csak olyan anyagokra futotta, mintha megkérném a sarki hentest, hogy mondja mikrofonba: a másik sarkon lévő hentes szerinte a Fidesz megbízásából nénikeaprólékot árul. Szerintem mi is, az ifjúszocik is jobban járnának, ha megmaradnának a piros bögréknél.
states
2010. február 12. 14:23
Ha igaz, az akkor csak egy újabb baromság a Fidesz baromsággyűjteményében, de ez a felvétel nem bizonyít semmit. Csak nehogy előkerüljön egy másik, amin Marton hangja is rajta van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!