Retkes: legyen Bokros a miniszterelnökjelölt

2009. november 10. 20:10

Retkes Attila, az SZDSZ aktuális elnöke Bokros Lajost indítaná az MSZP, az MDF és az SZDSZ közös kormányfőjelöltjének.

2009. november 10. 20:10
A Fidesz kétharmados többségének megakadályozására Orbán Viktor ellen Bokros Lajos közös kormányfőjelölt indítását javasolja az MSZP-nek és az MDF-nek a szabad demokraták elnöke. Erről Retkes Attila a Népszavának adott interjúban beszélt. „Az MSZP, az SZDSZ és az MDF, e három, az európai értelemben vett demokratikus eszmeáramlatokat többé-kevésbé lefedő párt felelőssége abban áll, miként tud a maga önfeladása nélkül Orbán Viktorral szemben egy komoly, közös jelöltet állítani” – mondta az SZDSZ elnöke.

„Jelen pillanatban egy ilyen személyt látok, Bokros Lajost. Az ő gazdasági szakértelme, józan, demokrata hozzáállása alkalmassá teszi arra, hogy reményeim szerint 50 százalék fölötti, de reálisan inkább egyharmad fölötti eredményt elérjen” – fogalmazott a holnapi Népszavában megjelenő interjúban, amiből a lap online kiadása adott előzetest.

Retkes Attila elmondta azt is: elképzelhető, hogy lesz tucatnyi egyéni körzet, ahol az MDF-fel vagy az MSZP-vel célszerű közösen indulnia pártjának. „Közös listában egyelőre nem gondolkodom, de a magyar választási rendszer alapján az együttműködésnek a legapróbb helyitől az országos szintű szövetségig sok módja lehet” - mondta.

Retkes: legyen Bokros a jelölt (Népszava)

Olajfácskák (Reakció)

Nem reformálni több mint hiba (W)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2009. november 11. 16:44
Ez a Bokros számomra vicc. Ugyanakkor az ötlet komoly, informátoraim szerint.
medve
2009. november 11. 16:43
Honphibu! nem egytől egyik, de többségében 1994-óta azokat a körzeteket, ahol a panelben lakók meghatározóak, az mszp nyeri.
medve
2009. november 11. 16:42
Steppenwolf! Nem, csak láthatóvá teszi majd azokat, akik most szégyelik, hogy mszp-sek.
Cavinton
2009. november 11. 16:36
Már vártuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!