Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Jövő héten akár már hó is lehet

2009. október 08. 19:20

A mai volt az utolsó igazán nyárias nap. A következő egy hétben 15-20 fokot eshet a hőmérséklet, a hegyekben akár hózáporok is előfordulhatnak a jövő héten.

2009. október 08. 19:20
Csütörtökön megdőlt a budapesti melegrekord, 28,7 Celsius fokot mértek Újpesten, miközben az eddigi csúcs az 1942-ben mért 27,2 fok volt. Az országos melegrekord is majdnem megdőlt, Kiskunhalason 29,7 Celsius fokot mértek, ami csak egy tizeddel marad el az 1935-ös szegedi rekordtól.

A mai volt azonban az utolsó igazán nyárias nap, az átlagosnál melegebb idő véget ér, mondta Reisz András meteorológus. Pénteken 19-24 fok várható országszerte, a hétvégén pedig már 20 fokra, csapadékosabb időre kell számítani, és a szél is megerősödik.

Hétfőn még 11-16, csütörtökön azonban már csak 5-10 fok körül alakul a nappali hőmérséklet. Az északnyugati viharos szeleket a hét közepén záporok kísérik majd, a hegyekben pedig akár hózápor is kialakulhat. Csütörtökön már 15-20 fokkal lehet hidegebb, mint a mai napon, mondta Reisz András. A továbbiakban is várhatóan marad az átlagosnál hidegebb idő, azonban nem lehet kizárni, hogy lesz még 20 fok körüli nappali hőmérséklet a következő hetekben.

Jövő héten már hózápor is lehet (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!