Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Megbüntetik Schumachert!

2009. augusztus 03. 13:44

Épp a szigor hatályba lépése napján szegte meg a törvényt Michael Schumacher. A TV2 kamerája rögzítette, amint az autóversenyző rendőri felvezetéssel telefonál a volán mögött.

2009. augusztus 03. 13:44

Schumacher a kórházban fekvő Massához igyekezett látogatóba. Az őt kísérő rendőrök egyike sem akarta észrevenni a nyilvánvaló szabálysértést. "Ki fogjuk vizsgálni az ügyet. Aki elköveti a jogsértést, azzal szemben a rendőrség eljár, függetlenül attól, hogy nemzetközi hírességről vagy közéleti személyiségről van szó" – közölte Makula György, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Schumachernek mindenképp tudnia kellett róla, hogy Németországban tilos mobiltelefonálni vezetés közben, hiszen ott 40 euró, azaz 11 ezer forint büntetést kapnak a vétkezők.

Furcsán nézett volna ki, ha valamelyik rendőr a konvojból megállítja Schumachert, és átad neki egy 30 ezer forintos csekket. De persze ez nem mentség. Rossz üzenete lenne, ha jogi következmény nélkül maradna Schumacher telefonálása – vélekedett Pausz Ferenc, a közlekedési szakértőként tevékenykedő egykori rendőr. Pausz emlékeztetett rá, hogy külföldi állampolgárra belföldön ugyanúgy vonatkoznak a magyar jogszabályok. – Az, hogy a rendőrség nem intézkedett, nagyobb baj, minthogy az autóversenyző megszegte a KRESZ-t – vélte Pausz. A közlekedési szakértő szerint a TV2 stábjának felvételei bizonyítékként szolgálhatnak a bíróság előtt. Szombattól senki sem kereshet kifogást, akit rajtakapnak, hogy telefonál, azt lakott területen belül 10 ezer forintra büntetik.

Schumi, jön a csekk! (Blikk)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luccy
2009. augusztus 03. 19:22
Nekem is eszembe jutott Horn Gabi... Vajon ő kapott már csekket? :D Egyébként TV2-n Tényekben már arról beszéltek, hogy csak figyelmeztetik. PEdig meg is büntethetnék. Schuminak ez a 10ezer kp 1 perces keresete. Vagy még annyi se. Mellesleg nekem ő a number1 F1 versenyzőm, de akkor se kivételezzenek vele. Ha kivételeznek, az beismerése lenne annak az egyébként is nyilvánvaló ténynek, hogy ma MAgyarországon nem mindenkire vonatkoznak ugyanazok a törvények. Amúgy mintha gyorshatásért egyszer már elkapták volna őt itthon, még régebben. Vagy az Raikönnen volt? Már nem emlékszem pontosan...
Steppenwolf
2009. augusztus 03. 18:34
Jó üzenet, ha már másra nem is, de arra még alkalmas a rendőrségünk, hogy Schumit kaján vigyorral megbírságolja. :) Bár a birtokos jelző nem jó, mert ez már inkább Drazsé rendőrsége.
Übermayer
2009. augusztus 03. 16:42
HornGábor is megkapta már a csekket?
zoli28
2009. augusztus 03. 15:11
Örömteli lenne, ha Schumi-t megvágnák. Jó üzenete lenne. Még akkor is, ha én annak idején neki drukkoltam. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!