Hillary Szomáliában

2009. augusztus 06. 08:16

A szomáliai elnökkel tárgyal az amerikai külügyminiszter, egész Afrika, sőt a kontinensen kívüli területek stabilitását fenyegető terrorveszély visszaszorítása érdekében.

2009. augusztus 06. 08:16

A szomáliai elnökkel folytat megbeszélést Nairobiban csütörtökön Hillary Clinton amerikai külügyminiszter a kelet-afrikai ország stabilizálásáról. Clinton a találkozóval támogatását fejezi ki Sejk Seríf Ahmed elnök átmeneti kormánya iránt, amely hosszú ideje küzd az iszlamista milíciák, köztük az iszlám jogrendszert, a saríát különösen szigorúan alkalmazó al-Shabaab milícia ellen.

A találkozó előtti nyilatkozatában az amerikai külügyminiszter szorosabb együttműködést ígért az Egyesült Államok és a szomáliai kormány között az egész Afrika, sőt a kontinensen kívüli területek stabilitását fenyegető terrorveszély visszaszorítása érdekében. Az Egyesült Államok idén eddig több mint 40 tonna fegyvert szállított a szomáliai kormányerőknek, és Clinton várhatóan további pénzügyi-katonai támogatást is felajánl Szomáliának a terrorizmus elleni küzdelemhez. (mti)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!