Hatott az ima! Elolvadt a gleccser!

2009. augusztus 07. 15:18

Svájc két déli katolikus egyházközségében a hívek fel akarnak hagyni egy több évszázados szokással: már nem kívánnak a gleccserek rövidüléséért imádkozni.

2009. augusztus 07. 15:18
Fiesch és Fieschental lakói a 17. század vége óta könyörögtek a közeli Aletsch gleccser elolvadásáért, hogy megszűnjenek az árvizek. A hagyomány szerint minden év július 31-én még körmenetet is tartanak a gleccser ellen.

A baj most az, hogy alighanem az imák meghallgatásra találtak. Az Aletsch gleccser sok kilométert rövidült a háromszáz év alatt, és ma már csak 23 kilométer hosszú. A tudósok szerint az Alpokban éppen ez a gleccser az egyik bizonyíték a klíma felmelegedésére. "Nagyon sok jég olvadt el" - jelentette ki a plébános, Pascal Venetz. Ezért a pap XVI. Benedek pápa jóváhagyását kéri az ima megváltoztatásához, és állítólag már szervezik is a helyi püspök vatikáni meghallgatását ez ügyben.

Sokat imádkoztak, sok jég olvadt, de már nem akarják (Hírszerző)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!