Fókusz

2023. május 17. 10:38

2023. május 17. 10:38
null

Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadja Volodimir Zelenszkijt a Vatikánban május 13-án. Matteo Bruni szentszéki szóvivő közölte, a szentatya és az ukrán elnök a háború okozta humanitárius és politikai helyzetet érintette a találkozón, s egyetértettek abban, hogy folytatni kell az erőfeszítéseket a lakosság támogatására. Az egyházfő hangsúlyozta, sürgősen szükség van az emberiesség gesztusaira a legsebezhetőbbek, a konfliktus ártatlan áldozatai felé. Zelenszkij arra kérte őt, hogy ítélje el az Ukrajnában elkövetett háborús bűncselekményeket, és beszámolt Kijev béketervéről is, amely szerinte a háború végét és Európa védelmét szolgálja. A békéért dolgozó Zelenszkij azonban amerikai sajtóhírek szerint korábban azt javasolta, hogy Ukrajna robbantsa fel a Barátság vezetéket, amivel megsemmisíthetné a magyar ipari infrastruktúra orosz kőolajra épülő elemeit.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!