Női pólósaink kárpótoltak a férfiak elmaradt sikeréért

2022. július 06. 19:24

A magyar férfi-vízilabdaválogatott a csalódást keltő hetedik helyen végzett a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, míg lányaink elégedetten állhattak a dobogó második fokára. A két szövetségi kapitány, Märcz Tamás és Bíró Attila értékelt a Mandinernek.

2022. július 06. 19:24
null

Bánfalvi Szabolcs és Vámos Tamás írása a Mandiner hetilapban.

„Kijöttünk egy kicsit a napra a sötétségből, és fény gyúlt a fejekben is. Erre szükség volt az utolsó meccsen. Összességében csalódottság a hetedik hely. Az első számú felelősség a szövetségi kapitányé. Ezzel együtt tudok élni. Tudom, hogy milyen egy hazai rendezésű világverseny, többször volt már benne részem. A legjobb csapatot kell összeállítani rá, amely a legeredményesebb tud lenni. Június 7-én kellett leadni a világbajnoki keret névsorát, ám a Bajnokok Ligájában szereplő tizenegy játékosunk június 8-án csatlakozott a felkészüléshez. Kétszer négy napot tudtunk együtt dolgozni, és volt egy pihenőnap. Amikor leadtam a neveket, akkor nem tudtam, hogy a BL után milyen egészségi állapotban, mennyire motiváltan érkeznek, illetve milyen lesz a játékosok közötti dinamika. Akadtak olyanok, akiknél mindez rendben volt, ám olyanok is, akiknél nem. Csapatként nem működött megfelelően a válogatott. Olyan együttest jelöltem ki, amely alkalmas volt arra, hogy világbajnoki címet szerezzen” – kezdte értékelését a Mandinernek Märcz Tamás, a magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya.

Az első számú felelősség a szövetségi kapitányé” (Märcz Tamás)

Hozzátette, hogy a fiatalok megmutatták, nem véletlenül kerültek be a válogatottba, így Nagy Ádám és Burián Gergely remekül teljesített. Igaz, hogy Lévai Márton 2014-ben kerettag volt, de ezen a vb-n kapott lehetőséget komoly tétmérkőzéseken, valamint beugróként is be kellett vetni. Továbbá Pohl Zoltán bebizonyította, hogy az egyik legjobb hátvéd Magyarországon.

 Fotó: Trenka Attila
Fotó: Trenka Attila

„Az új játékosok beépítése jó döntésnek bizonyult. A csapat egyszer kapott ki a vb-n ezüstérmesként záró Olaszországtól. Láttam előre, hogy baj lehet, hiszen bivalyerősek az olaszok, jól motiváltak, egyben voltak minden szempontból. Ellenben mi nem voltunk egységesek csapatszinten. Döntetlent játszottunk az USA válogatottjával, büntetőpárbajban szenvedtünk vereséget. Montenegró ellen becsületből is fontos volt, hogy nyerjünk, és így fejezzük be a tornát” – folytatta Märcz, s úgy gondolja, ha még néhány fiatalt nevezett volna a vb-re, akkor is hasonló eredményt értek volna el, ám az ifjú játékosok tapasztalatot szerezhettek volna.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!