A genderelmélet után itt a gendergyakorlat

2022. április 27. 18:09

2022. április 27. 18:09
Szilvay Gergely

Tavasszal megszaporodtak a genderkérdéssel kapcsolatos kiadványok a magyar könyvpiacon. Az MCC Press például kapásból hét címmel jelentkezett (Ryan T. Anderson: Harryből Sally; Abigail Shrier: Visszafordíthatatlan károk; Eugénie Bastié: Viszlát, mademoiselle!; Katy Faust – Stacy Manning: Szemünk fényei; Maria Keffler: Visszalépés, visszaváltozás és megtisztulás – Szabadítsa ki gyermekét a genderkultuszból!; Helen Joyce: Transzneműek; Birgit Kelle: Genderkomédia), és a Századvég is készül ezzel-azzal. Lényegében tehát az előző évek fontosabb külföldi könyvei már magyarul is olvashatók.

Magyar kiadvány – bár nemzetközi híreket mutat be – az Alap­jogokért Központ Bolond lyukból című kötete, mely a Mandiner­mellékletek anyagából született meg. Ennek megfelelően lényegében felnőtteknek szóló képeskönyvvel van dolgunk, melyben a dizájn, a grafika legalább olyan fontos, mint a szöveg. Ez azért is szerencsés, mert a gyomrunkat megterhelő sok hírt és történetet, melyet a szerkesztők összegyűjtöttek, hatásosan ellensúlyozza és oldja fel humorral a kiadvány. A gazdag illusztráció tehát némelyest savlekötőként szolgál.

Fotó: Alapjogokért Központ
Fotó: Alapjogokért Központ
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!