Másnap az irodalmi estet megtartottuk, sokan eljöttek, Erdélyről, Székelyföldről érdeklődtek, hogy most mi is a helyzet arrafelé. Állnak-e még a Hargitán a kopjafák, van-e már covidos medve, szilvából van-e a szilvapálinka, maradt-e még vadmiccs az Öreg Szivacsban, s el tud-e menni a székely a kocsma előtt. Mindenki maszkban ült, az esti pogácsázás és borozás után ünnepi vacsorára hívott egy Bécsbe szakadt gazdag hazánkfia, aki Bécs új lakóparkjainak építésében szerzett elavulhatatlan érdemeket. Kitaxiztunk Hietzingbe a legendás Plachutta étterembe, ahol még pontosan tudják, hogy mi az a Tafelspitz. Rézedényekben hozták ki a marhahúst. Ahogy kell, először a fokhagymás velős pirítóst, aztán a levest zöldséggel, végül az omlósra főtt marhahúst egres- és meggyszósszal, spenóttal és reszelt hagymás burgonyával. Jól bevacsoráztunk, még egy üveg Grüner Veltlinerrel leöntöttük, és visszaindultunk az intézetbe. A Hofburg bejárata előtt kiszálltunk a taxiból, hogy az esti hangulatvilágításban megsétáltassuk jól sikerült vacsoránkat. A Burggartenben a fagy elől zsákokkal letakart rózsák olyanok voltak, mintha meggyötört emberek menetelnének, ki tudja, merre. A kocsikban lipicai szürkék álltak nyugodtan, és várták a módosabb turistákat. Végigsétáltunk a Kohlmarkton, a Kärntner Straßén, megnéztük az esti operaházat. A Stephansdom harangja tízet ütött, amikor úgy éreztük, hogy ideje a szállásra menni.