Választás – szó szerint

2019. november 01. 22:30

A politika a döntés és a választás felelősségéről szól.

2019. november 01. 22:30
Lánczi András
Lánczi András

Sosem csupán országgyűlési, közigazgatási, európai képviseleti vagy általában állami-politikai pozíciók sorsa dől el egy választáson. Minden politikai választás életforma, együttélési szabályok, gondolatok, érzelmek, biztonsági garanciák, eszmék, érvek, barátok, közösségek és remény választása is. Ebben az értelemben nincsenek fontosabb és kevésbé fontos választások. Ahogy minden egyes ember életében minden döntés fontos, hasonlóképpen minden politikai választásnak önmagán túlmutató értelme van. Mivel közösségi döntésről van szó, azaz egy közösség valamennyi tagjának életét meghatározó következményei vannak, a politikai választás egyszerre nagyon is közeli, miközben inkább távolinak érzik a választók. Mindezek fényében mi a tétje a soron következő önkormányzati választásnak?

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!