Ott a Szabad Európa Rádió

2019. november 13. 03:19

A külföldről érkező szabad magyar adás az oxigén erejével ért fel. Rádiónak kellett volna maradnia, de annál több akart lenni.

2019. november 13. 03:19
null
Névai Gábor
Névai Gábor

Erős hatású „audio-időgépet” épített az Első Pesti Egyetemi Rádió az 1956-os forradalom idei évfordulójának tiszteletére. A nonprofit médium október 19. és november 12. között netes platformjain közvetítette a Szabad Európa Rádió adásait a forradalom tágabb időszakából. Minden szó és dallam – a jellegzetes szünetjelekel együtt – abban a pillanatban és úgy hangzott el, mint a valóságban, pontosan 63 évvel azelőtt. Aki 1956-ban még nem élt, soha nem merülhetett el ennyire mélyen és érzékletesen a történésekben. A SZER folyamatos adásán keresztül a közhelyes fotókhoz végre élő embereket köthettünk, megelevenedett a korabeli pesti utca, a macskaköves országút megtelt öreg teherautókon utazó forradalmárokkal, később pedig menekülőkkel. Lelki szemeinkkel közelről láthattunk olyan jelentős vezetőket, mint Nagy Imre, Mindszenty József és Kéthly Anna.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!