– mondta a szakember.
Ennek a tanulmánynak az eredményei összhangban vannak a területen több száz másik kutatás eredményeivel, de ezt az ultrafeldolgozott élelmiszerek kategóriáján belüli különböző alcsoportok kibontása teszi egyedivé, mondta Dr. Marion Nestle, Paulette Goddard professzor, a táplálkozás, az élelmiszer-tanulmányok és a közegészségügy emerita professzora a New York-i Egyetemen.
Meg kell válnunk minden ultrafeldolgozott élelmiszertől?
Song nem feltétlenül javasolja az összes ultrafeldolgozott élelmiszer teljes elutasítását, mert ez tulajdonképpen egy változatos kategória.
„A gabonafélék, a teljes kiőrlésű kenyerek például szintén ultrafeldolgozott élelmiszernek számítanak, de tartalmaznak különféle hasznos tápanyagokat, például rostot, vitaminokat és ásványi anyagokat. Másrészt úgy gondolom, hogy az embereknek meg kell próbálniuk elkerülni vagy korlátozni bizonyos ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztását, mint például a feldolgozott hús, a cukorral édesített italok és a potenciálisan mesterségesen édesített italok” – fogalmazott Dr. Mingyang Song.