Orbán Viktor konkrétumokat mondott

2010. február 9. 20:22
Nem lehet egykulcsos adó; alacsonyabb adósáv jár a kkv-knak; minden községben körzeti megbízott; az egészségügyi dolgozók bérének emelése; munkabarát életmód a cigányoknak; ne szavazzunk a Jobbikra; elszámoltatás lesz, és a törvény legyen szentírás mindenki számára.
A TV2 Tények című műsorában Orbán Viktor arról beszélt: nem lehet egykulcsos az adórendszer, több kategóriára van szükség. A tervezett adócsökkentés mértékét firtató kérdésre Orbán Viktor úgy válaszolt: nagyon, amennyire csak lehet. A munkahelyteremtésről a pártelnök kifejtette: az állam által megrendelt munkák kifizetését - amely ma 90-120 nap körül van - meg kell próbálni lecsökkenteni 30 napra, később pedig 8 nap körüli határidőben kell maximálni. Hozzátette azt is, hogy a kis- és középvállalkozásokat alacsonyabb kulccsal adóztatnák. Orbán az egészségügyről szólva elmondta: több orvos és ápoló kell, több fizetéssel.

A pártelnök közölte: megengedhetetlennek tartja, hogy nincs minden településen körzeti megbízott. Pótolni kell a hiányzó mintegy háromezer rendőrt, és növelni kell a kapitányságok számát. Orbán határozott nemet mond a nyugdíjkorhatár emelésére. A politikus szerint még mindig létezik olyan gazdaságpolitika, amellyel a minimálbér megadóztatása elkerülhető lesz

Orbán Viktor a hazai cigányság helyzetéről kifejtette: egy feszült, ideges, dühös és csalódott országban nagyon nehéz megteremteni a békés együttélés feltételeit. El kell érni, hogy a törvényt mindenki fogadja el szentírásnak: ez érvényes a politikusokra is, akik a hatalmukkal szoktak visszaélni, de érvényes a cigányokra is, akik időnként a léthelyzetük miatt fölmentve érzik magukat.

A többségnek lehetőséget kell adnia a cigányság számára, hogy a gyermekek jó minőségű iskolákba járhassanak, és a képzettségükkel kikeveredhessenek nehéz helyzetükből. Csak az a kormány kérheti a törvények betartását és a munkabarát életmódot a hazai cigányságtól, amely kabinet ezzel egy időben képes munkalehetőségeket is kínálni.

Az elszámoltatásokkal kapcsolatban több ügyet is konkrétan megnevezett, így a BKV, a sukorói kaszinó-beruházás, a MÁV Informatika, valamint a 2006-os adathamisítás ügyét is, de megjegyezte, hogy nem a kormányzó pártnak és nem is a leendő miniszterelnöknek a dolga, hogy ügyeket diktáljon a nyomozóhatóságok számára.

Orbán Viktor ismét rámutatott, hogy szerinte a radikális jobboldalra szavazni elvesztegetett voksot jelent, ugyanis ma a jobboldalon csak a Fidesz látszik kormányképes erőnek. Arra a kérdésre, hogy lesz-e miniszterelnök-jelölti vita, amelyre Mesterházy Attila, az MSZP és Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje is hívta, közölte: erről majd a Fidesz elnöksége hozza meg a döntést, még március 15. előtt. (MTI)

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az lenne az ijesztő, ha Kettes dicsérgetne, így legalább tudod, hogy jól gondolkodsz. :)

Ebben az interjúban nagyon szét volt esve OV.

Aki megnézte a beszélgetést, annak világos, hogy @Blogen kötözködik. Nem vagyunk 2002-ben, hogy egy ilyen szöveget OV ellen lehetne fordítani, sőt, hat rá a Megyó effektus. Még a bakizásai is szimpatikussá teszik, szemben az emeszpé szánalmas vergődésével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés