LMP: van fény az alagút végén

2010. február 26. 18:44
Az LMP arra kéri a pártok listavezetőit, hogy aláírásukkal támogassák a „magyarok és cigány magyarok együttélésének minimumáról” szóló, Van fény az alagút végén című kiáltványukat - írja levelében Schiffer András.
A mélyszegénység csapdájában vergődők és a romák kilátástalanságból való kitörése mindannyiunk közös érdeke” - szögezi le a politikus. Hozzáteszi, hogy az elmúlt esztendők világossá tették, „a magyarok és a cigány magyarok együttélése válságba jutott, tragédiák sorozata történt”. A szélsőséges nézetek megerősödtek, a kölcsönös bizalmatlanság országos méreteket öltött.

Schiffer András szerint a „tarthatatlan állapot” csak akkor változhat, ha a mélyszegénységben élők valós esélyekhez juthatnak. A listavezető szerint a közszolgáltatások további leépítése vagy privatizálása helyett ma arra van szükség, hogy az állam színvonalas programokkal és szolgáltatásokkal nyújtson segítséget a magukra hagyott városrészeknek és falvaknak.

Az LMP kiáltványát már ötszáznegyvenen írták alá. Köztük civilek és közéleti személyiségek - például Ferge Zsuzsa, Schmidt Mária, Kőszeg Ferenc, Derdák Tibor, Vajda Mihály és Hankiss Elemér - már támogatásukról biztosították a Van fény az alagút végén című kiáltványt. Hámori Hanna, az LMP sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, hogy az MSZP, a Fidesz, az MDF és a Jobbik listavezetőjéhez akarják eljuttatni erről szóló levelüket.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés